Pernah alami gangguan m1stik di set penggambaran, Uyaina Arshad r4hsiakan daripada ibu berlak0n di bilik m4yat

MENJALANI penggambaran di bilik m4yat sebuah h0spital merupakan satu pengalaman yang tidak boleh dilupakan oleh pelak0n Uyaina Arshad.

Meng4kui dirinya se0rang yang sangat pen4kut, Uyaina, 29, berkata dia terp4ksa merahs1akan mengenai l0kasi penggambaran filem Siapa Tutup Lampu? itu daripada pengetahuan ibu bapanya.

“Ada babak yang kami berlak0n dalam bilik m4yat, penggambaran di l0kasi berkenaan berlangsung selama dua hari… masuk petang habis waktu Subuh. Memang sc4ry, sebelum masuk tu saya ada la tanya-tanya. Mujur masa sh00ting tu ramai-ramai, kalau seorang diri memang saya tak berani masuk.

“Alhamdulillah sepanjang penggambaran tak ada apa-apa kejadian berlaku. Saya ni sebenarnya memang pen4kut. Saya tak bagi tahu emak tentang l0kasi penggambaran, sebab kalau beritahu mesti dia tak bagi nanti.

“Saya pun tahu babak itu akan dilak0nkan di bilik may4t selepas baca skrip, sebagai pelakon saya anggap ini cabaran, jadi saya okay sahaja sebabnya bukan saya seorang dekat dalam tu,” katanya kepada mStar.

uyaina 2

Siapa Tutup Lampu? ditayangkan di Astr0 First bermula 25 November ini.

Uyaina ditemui semasa tayangan perdana filem Siapa Tutup Lampu? yang diadakan di GSC 1 Utama, Petaling Jaya, Selangor, baru-baru ini.

Pernah menyaksikan sendiri g4ngguan di set penggambaran sebelum ini, Uyaina berkata dia mempersiapkan diri bagi mengelakkan sebarang unsur m1stik berlaku.

“Sebelum ini saya pernah berlak0n cerita ser4m Bercinta Dengan J1n, memang kami kena kac4u di set masa hari terakhir, sebab kita pun menyeru benda tu.

uyaina 3

Uyaina bawa watak gad1s bernama Azie dalam filem Siapa Tutup Lampu?

“Sebab itu la bila baca skrip Siapa Tutup Lampu? ini ada babak dalam bilik m4yat saya terus nerv0us, tapi sebab tahu ada ramai kru, jadi okaylah sikit.

“Sepanjang penggambaran kami semua s0lat bersama-sama dan baca doa. Tipulah kalau tak rasa ser4m… sejujurnya t4kut la jugak.

“Kalau saya seorang sahaja berlak0n dalam cerita h4ntu tu memang tak beranilah. Kalau ada tawaran lain selepas ini saya kena baca skrip dulu, kalau ada semangat baru saya terima,” ujarnya.

Filem Siapa Tutup Lampu? arahan pengarah muda Aliff Ihsan Rahman ini bakal ditayangkan di Astr0 First bermula 25 November depan.

Selain Uyaina, filem ini turut dibintangi Azizul Ammar, Naim Daniel, Azhar Jalil, Ismi Melinda dan Afieq Shazwan.

Sumber : mStar

Leave a Comment