Erma Fatima tr4uma jumpa ul4r sawa kekenyangan, dah dua kali cer0boh reban ayam

PENGARAH dan pelak0n Erma Fatima b1mbang apabila seek0r ul4r sawa sebesar paha mel1ngkar kekenyangan di dalam reban ayamnya tidak berjaya dit4ngkap.

Erma atau nama sebenarnya Fatimah Rahmad Ali, 53, berkata, rept1lia itu berjaya menel4n seekor ayam di dalam reban yang terletak di hadapan kediamannya di Taman Melawati, Hulu Klang, Selangor pada Rabu.

“Semalam saya baru balik dari Kedah saya turun tengok dalam sangkar tu ada ul4r tengah bel1t ayam. Sekarang aku bela ul4r bukan bela ayam.

“Kita panggil b0mba tapi sementara b0mba tu nak sampai ul4r sudah lari.

“Tadi pagi (Khamis) saya punya tukang kebun nampak ul4r tu lagi tengah tidur dalam reban, saya panggil lagi b0mba lepastu ul4r tu lari lagi. Masih terlepas lagi ul4r tu,” katanya kepada mStar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ermafatima (@ermafatima)

Erma berkata, dia mula berasa t4kut dan lebih-lebih berhati-hati kerana b1mbang ul4r tersebut muncul lagi dan masuk ke dalam rumah.

“Kita jadi f0bia la, walaupun ul4r tu kat luar rumah tapi kita yang dalam rumah ni jadi f0bia t4kut kalau-kalau masuk dalam rumah jadi ser1au juga la. Tapi syukur la setakat ni ul4r tu tak masuk dalam rumah, dekat rumah ada mak saya.

“Ul4r tu besar, gemuk sebesar paha saya tapi panjang saya tak pasti berapa meter tapi kalau bel1t orang memang tak selamat.

“Ular tu buat lubang dari tanah masuk dalam reban tu sebab sebelum ni memang ada ayam hilang rupa-rupanya kerja ul4r tu,” ujarnya.

Tambahnya, dia tidak menafikan ul4r sawa itu datang dari hutan berhampiran kediamannya.

ERMA5

Erma f0bia dengan kehadiran ul4r sawa di rumahnya.

“Tingkap semua saya selalu tutup sebab kawasan rumah saya ni dekat dengan kawasan hutan jadi memang tempat laluan ul4r tu la kot.

“Saya dah tutup lubang-lubang guna s1men, saya suruh tukang kebun buat tapi tak mustahil benda tu akan datang balik sebab ul4r boleh buat lubang lain walaupun sudah letak belerang tapi masih tak berkesan,” ujarnya.

Sumber : mStar

Leave a Comment