[VIDE0] Peminat ucap tahniah, ser0n0k teng0k Amelina diam-diam naik pelamin

GARA-GARA perk0ngsian vide0 se0rang jurumekap yang memperlihatkan penyanyi dangdut Amelina berbaju pengantin men1mbulkan tanda tanya peminat.

Menerusi ak4un TikT0k @hahaksado dengan kapsyen ‘selamat pengantin baru, akhirnya dah kahwin penyanyi dangdut Malaysia kita’, Amelina disangka mengikut jejak aktres Jasmin Hamid yang sudah menamatkan zaman j4nda.

Perk0ngsian itu juga menerima ucapan tahniah, malah ada juga yang meminta pengesahan tentang berita gembira itu.

“Tahniah selamat pengantin baru sem0ga berbahagia hingga ke Jannah. Betul ke kak l0ng dah kahwin? Tahniah Kak l0ng selamat pengantin baru. Ser0n0knya kak Lina dah kahwin sem0ga berbahagia kak Lina,” antara resp0n dan reaksi netizen.

Bagaimanapun, Amelina atau nama sebenarnya Norazlina Amir Sharipuddin, 47, yang dihubungi mStar memberitahu fot0 yang diambil itu hanya untuk penggambaran drama.

@hakaksado007 tq @amelinaamirsharipuddin panggil kte makeup.. #selamatpengantinbaru #fypシ #fyp #foryoupage #tiktokmalaysia ♬ Selamat Pengantin Baru – Anita Sarawak

“F0t0 tu sebenarnya masa kak L0ng dalam set penggambaran drama Akad Ibu Sejadah Rindu, akak pun tak tahu macam mana lah benda tu boleh v1ral.

“Kalau kak L0ng kahwin saya akan buat grand kat pelamin tak ada macam itu,” katanya.

Bercakap s0al j0d0h, Amelina berkata, dia tidak men0lak sebarang kemungkinan sekiranya ada rezeki dan cal0n yang sesuai untuk dijadikan suami.

Tambah ibu tungg4l kepada enam orang anak ini, dia pernah beberapa kali cuba untuk mengenali sese0rang namun masih tr4uma dengan kegag4lan rumah tangga dahulu.

“Kak L0ng pun menunggu jod0h daripada langit. Entah kalau orang tanya saya pasal j0doh saya dah mencuba berkali-kali.

“Tapi pertama mungkin orang b0san dengan saya sebab busy dan saya jenis ambil mudah dalam perhubvngan,” ujarnya.

AMELINA5

Amelina tidak men0lak jod0h sekiranya ada pasangan yang tepat.

“Tak tahu dalam usia macam ni, saya ibu tungg4l dan ind1pendence. Saya kena cari orang yang betul-betul sayang dan supp0rt sebab saya bukan orang muda.

“Kehidupan rumah tangga saya penuh dengan pender1taan dan tr4uma, Kak long tak ada pengalaman yang berbunga-bunga atau bintang-bintang. Kehidupan saya sangat per1t!

“Kak L0ng tak pernah rasa m0men macam dalam drama tu yela sebab perkahwinan akak terdahulu kat lu4r negara. Aku tak kira nak naik pelamin juga kalau ada jod0h InsyaAllah,” ujarnya.

Amelina mendirikan rumah tangga dengan Reduan Maham00d 26 April 1999 di S0ngkhla, Tha1land, namun bercerra1 pada 29 Jun 2016.

Perkahwinannya dengan Reduan dikurniakan enam anak iaitu Puteri Nur’ Athirah, 20; Putera Al’ Affiq, 19; Putera Al’ Asyraff, 18; Puteri Nur’ Asyurah, 16; Putera Al’ Arffa, 14; dan Putera Al’ Amzar, 12.

Sumber : mStar

Leave a Comment