S0lek pengantin memang dah pr0, buat ‘sh0w’ pun b0leh! MUA ini pernah cuba n4sib uji bakat pr0gram realiti TV… tak t0lak rezeki ‘pakej 2 in 1’

DI sebalik hasil s0lekan yang cantik, tiada siapa dapat mendug4 se0rang jurus0lek artis (MUA) mempunyai bakat terpend4m.

Keb0lehannya itu diketahui selepas penampilannya ketika menyanyikan sebuah lagu di majlis perkahwinan yang sedang berlangsung dan ia telah dirakamkan oleh se0rang jurugambar.

Lagu berjudul ‘Malam Semakin D1ngin’ dendangan duet penyanyi muda Tajul dan Afieq Shazwan, dinyanyikannya semula dengan gaya bersahaja sambil duduk.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Bercakap kepada mStar, MUA berkenaan, Nik Nur Shamimi Nabila Shariman berkata, dia tidak menyangka persembahan duetnya bersama se0rang kenalan di sebuah dewan di K0ta Bharu, Kelantan pada minggu lalu dirakamkan sehingga meraih perhatian di media s0sial.

Gadis berusia 24 tahun itu memberitahu, dia sebelum itu menyempurnakan tug4snya meny0lek wajah pengantin perempuan di majlis perkahwinan sama.

“Masa tu DJ buka ruang kara0ke untuk hadirin pada majlis itu. Saya ni sebenarnya pantang kalau nampak mikr0fon, mesti beranikan diri untuk menyanyi.

“Persembahan saya untuk satu lagu secara duet tu pun sekadar suka-suka, mahu menghiburkan tetamu di dalam dewan,” katanya ketika dihubungi.

MUA nyanyi 4

Shamimi Shariman mula menjadi MUA sejak 2019.

Lebih dikenali sebagai Shamimi Shariman, dia meng4kui ia merupakan persembahan nyanyian pertamanya di majlis perkahwinan.

“Ini adalah kali pertama saya nyanyi kat majlis kahwin. Sebelum ini, saya hanya menyanyi di rumah atau mana-mana sesi kara0ke,” katanya yang menjadi MUA sepenuh masa sejak 2019.

MUA nyanyi 5

Menjadikan bidang solekan sepenuh masa.

Berk0ngsi pengalaman, dia yang berasal dari K0ta Bharu berkata, dia pernah keluar rumah seawal pukul 4 pagi untuk melakukan tug4snya merias wajah pengantin.

“Paling awal saya mula mekap pengantin pukul 5.30 pagi. Pernah beberapa kali saya buat empat j0b dalam sehari.

“Tak berani ambil j0b banyak sangat sebab r1sau tak dapat siapkan dengan baik dan 0n time. Kena ada had untuk puaskan hati sendiri dan kl1en dengan hasil kerja yang kita buat,” ujarnya yang turut menawarkan kh1dmat solekan untuk sesi fotografi.

MUA nyanyi 6

Shamimi Shariman (kanan) bersama pengantin yang merupakan kliennya.

Siapa sangka sebenarnya anak kedua daripada tujuh beradik itu pernah menyertai uj1 bakat bagi sebuah pr0gram realiti TV pada 2009, namun rezeki belum berp1hak padanya.

Shamimi Shariman menjelaskan bahawa minatnya dalam b1dang nyanyian begitu membu4k-bu4k selain melakukan kerja hak1ki sebagai MUA.

Mengagumi bakat nyanyian Allahy4rham Siti Sarah Raisuddin, Shila Amzah dan penyanyi antarabangsa Adele, dia bagaimanapun tidak men0lak rezeki sekiranya diberi peluang untuk menyanyi di khayalak ramai.

“Kalau ada peluang untuk menyanyi di mana-mana majlis termasuk kenduri kahwin, saya okay je. Boleh jadi pakej dua dalam satu, jadi jurumekap dan menyanyi,” katanya yang turut menjadikan MUA terkenal dari utara tanah air iaitu Muabellaz sebagai idola.

MUA nyanyi 3

Shamimi Shariman menjadikan bidang nyanyian sebagai h0bi.

Dalam pada itu, Shamimi Shariman yang berminat dalam lagu-lagu irama tradisi0nal berkata, b1dang nyanyian hanya dianggapnya sebagai h0bi kerana minat sejak kecil.

“Mekap dan menyanyi, dua-dua saya minat. Menyanyi ini sebagai h0bi untuk menghiburkan orang. Tapi jika ada rezeki 0rang panggil saya menyanyi, saya tak t0lak,” katanya.

Sumber : mStar

Leave a Comment