Alhamdulillah… Kesih4tan Zamani makin baik, tak sabar nak beraksi selep4s dua tahun rehat

BAKAL menjayakan k0nsert berskala besar Februari tahun depan, v0kalis kumpulan Slam iaitu Zamani meng4kui teruja untuk menghiburkan peminat yang sudah lama merindui kemunculan mereka.

Meskipun sebelum ini keadaan kes1hatannya kurang baik, Zamani atau nama sebenar Zamani Ibrahim, 50, berkata itu bukan penghalang untuk dia memberikan persembahan terbaik pada malam k0nsert tersebut.

“Memang ada rasa (gement4r) sebab dah dua tahun t4k keluar tiba-tiba nak muncul dalam k0nsert besar, jadi ada la rasa sedikit tek4nan tapi dalam masa sama kita rasa happy sebab nak jumpa peminat.

“Cuma itulah kita t4kut kalau ada benda-benda yang tak diingini berlaku… yang itu kita cuba elakkan. InsyaAllah sem0ga semuanya dipermudahkan sehingga hari k0nsert itu nanti.

“Saya pun sebenarnya tidak mahu fakt0r kes1hatan dijadikan alasan… kalau boleh saya nak tutup buku tentang masalah kes1hatan ini dan beri f0kus sepenuhnya persediaan k0nsert itu nanti,” katanya kepada mStar.

zamani

Zamani t4k sabar nak bertemu peminat.

Zamani berkata demikian ketika ditemui semasa sidang media K0nsert Slam Mentari Muncul Lagi yang akan diadakan di Pusat K0nvensyen Kuala Lumpur, baru-baru ini.

Kumpulan ini bakal mengadakan k0nsert istimewa di Dewan Plenari, Pusat K0nvensyen Kuala Lumpur pada 12 Februari tahun depan.

Untuk rek0d, penyanyi yang p0pular menerusi lagu Gerimis Mengundang ini mengh1dap penyak1t sk0li0sis yang membuatkan tul4ng belakangnya melengkung sejak 2019.

Berk0ngsi perkembangan terkini, Zamani memberitahu mas4lah yang dihadapinya semakin pul1h hasil raw4tan yang dilakukan selama ini.

zamani 2

(Dari kiri) Eddie, Shah dan Zamani bakal muncul dalam K0nsert Slam Mentari Muncul Lagi pada Februari 2022.

“Memang penyak1t itu mengganggu kemampuan v0kal saya sebab tul4ng belakang itu mengh1mpit saraf.

“Tetapi Alhamdulillah hasil raw4tan berterusan termasuklah dengan menggunakan katil Ceragem, kes1hatan saya semakin baik. Selepas ini kami dah b0leh berlatih bersama-sama sehingga hari k0nsert.

“Sebab itu saya yakin untuk mengadakan k0nsert pada tahun hadapan. Kalau ikutkan tarikh asal iaitu pada Januari lalu, tapi semasa itu memang saya masih sak1t,” ujarnya.

T1ket bagi K0nsert Slam Mentari Muncul Lagi bermula serendah RM130 hingga RM700 dan tempahan t1ket boleh dilakukan menerusi www.myticket.asia.

Sumber : mStar

Leave a Comment