“Betul ke dia nak saya?” – G4dis tak sangka ‘jejaka kenal 0nline’ mesej ibu maklumkan nak kawin, vide0 tunang vir4l sampai Ind0nesia

BENARLAH kata 0rang, j0d0h itu rahs1a tuhan.

Gad1s ini turut bersetuju dengan kata-kata berkenaan, malah menganggap j0d0h yang hadir bagai satu kejvtan.

Menurut R0biatul Adawiah Jamilrullah, dia berkenalan dengan tunangnya, M0hamad Shahrulniezam Shafie menerusi sebuah apl1kasi mencari j0d0h pada awal tahun ini.

Sekadar mencuba nasib, namun siapa sangka kasih bertaut antara pas4ngan berusia 23 tahun itu sehingga mereka akhirnya mengikat tali pertunangan pada 7 November lalu.

“Kami baru kenal awal tahun ini. Kami berkenalan dalam sebuah aplikasi. Bila dah beberapa hari berkenalan, kami mula berk0ngsi WhatsApp.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Mula-mula macam biasa saja. Tapi bila dah jumpa, dah mula rasa sayang. Saya juga setuju cara kita cari j0d0h zaman sekarang pun dah berubah.

“Tapi, kita kena teng0k betul-betul. Kena s1asat dahulu. Tapi Alhamdulillah saya jumpa yang 0K,” ujarnya yang mesra disapa Rubiy.

rubi2

Rubiy berkenalan dengan tunangnya pada awal tahun ini.

Menurut pelukis pelan yang menetap di Pahang itu, dia pada awalnya merancang untuk terus bernikah, namun menuk4r perancangan kerana mahu menjalankan majlis serentak dengan kakaknya.

“Awalnya kami rancang untuk terus nikah. Tapi kakak saya nak bertunang, sebab itu saya pun ambil keputusan untuk bertunang. Kami adakan dal4m satu majlis saja.

“Rancangan untuk kahwin juga berlaku secara sp0ntan saja. Tiba-tiba dia mesej mak saya. Saya pun agak terkejvt. InsyaAllah kami akan nikah 10 Disember ini.

“Saya ingatkan dia main-main, rupa-rupanya dia ser1us. Masa tu saya fikir, betul ke dia nak kat saya? Dia b0leh tahan ada rupa,” ujarnya bersel0r0h.

Dalam pada itu, Rubiy turut berk0ngsi vide0 di sekitar majlis pertunangannya menerusi aplikasi TikT0k sehingga meraih 1.3 jut4 tont0nan.

rubi3

Ruby bertunang pada 7 November lalu.

Kata Rubiy, dia terkejvt menerima reaksi lu4r biasa netizen, malah turut terharu dengan kiriman d0a mereka.

“Saya berk0ngsi vide0 sekadar untuk buat kenangan. Terkejvt bila v1ral. Saya sangat terharu baca k0men-k0men termasuklah yang doakan kami.

“Selain orang Malaysia, orang dari Ind0nesia pun ramai k0men ucap tahniah kepada kami. Semua doa yang baik-baik,” ujar Rubiy.

Tambah Rubiy, ramai individu turut mengucapkan terima kasih kepadanya kerana memberi semangat dan keyakinan kepada mereka menerusi vide0 yang dik0ngsi.

ruby

Pas4ngan sama cantik sama padan ini dijangkan mendirikan rumah tangga pada bulan depan.

“Lagi suka bila ramai yang k0men dan ucap terima kasih sebab video saya beri mereka semangat dan keyakinan.

“Mereka kata, saya bagi mereka keyakinan untuk tak rasa 1nsecure dengan diri sendiri. Pesan saya, sentiasalah yakin dengan diri sendiri.

“Jangan fikir mengenai orang lain, janji kta jaga diri dan diri kita gembira,” ujarnya yang kini dalam proses persiapan untuk majlis pada bulan depan.

Sumber : mStar

Leave a Comment