‘B4yi PKP’ pelik dibawa keluar hadiri kenduri, men4ngis takut lihat ramai manusia… segalanya berubah bila jumpa g3ng!

WAJAH cuak seorang ‘bay1 PK P’ (Per1ntah Kawalan Pergerakan) yang pertama kali berjumpa dengan orang ramai setelah sekian lama berkurung di rumah ternyata mencuit hati warga maya.

“Anak PK P ni memang t4kut tengok orang ramai-ramai.

“Anak siapa macam ni juga, kita g3ng,” tulis seorang wanita disertakan dengan video anaknya itu.

Bercakap kepada mStar, Nurul Najwa Ain Mohd Khairuddin, 27, berkata, vide0 tersebut dirakam sewaktu anaknya, Muhammad Affan Danish yang berusia sembilan bulan pertama kali keluar dan berjumpa dengan ramai orang selepas tam4tnya tempoh PK P.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Mesra dipanggil Wawa, wanita yang berkerja dengan Jabatan Perhutanan Negeri Selangor ini berkata, walaupun dia berada dekat dengan Affan, anaknya itu tetap gel1sah melihat orang ramai di sebuah majlis tahl1l yang dihadirinya.

“Vide0 tu saya rakam pada 13 November baru-baru ni, masa tu family belah mak ada buat kenduri tahl1l, saya datang masa tu orang dah ramai balik, tapi still ada orang lain lagi la.

“Suasana masa tu memang bising jadi Affan jadi macam res4h gel1sah walaupun saya sebenarnya ada je dekat dia tapi bila dia tengok orang ni bercakap, kemudian orang tu bercakap, dia jadi macam teranc4m kot, jadi dia menag1s ket4kutan,” ceritanya yang menetap di Shah Alam, Selangor.

Affan tidak biasa melihat orang ramai.

Namun Wawa yang lahir di Pahang ini berkata, permata hatinya itu bagaimanapun kembali tenang selepas dia berjumpa dengan ‘g3ngnya’.

“Dia sebenarnya nak je dengan orang lain tapi mungkin masa tu bising dia jadi t4kut, tapi lepas tu dia okay sebab lepas dah lama duduk situ ada b4by yang sebaya dengan dia.

“Jadi dia main sama-sama, senyum sama-sama, gelak-gelak, lepas tu memang dia tak menang1s dah,” katanya.

Affan bertemu dengan rakan yang hampir sebaya dengannya.

Menurut Wawa, Affan sebenarnya merupakan seorang kan4k-kan4k yang sangat ceria, malah dia sentiasa murah dengan senyuman.

Katanya, bagaimanapun sebelum ini mereka sekeluarga mengelak daripada membawa Affan ke tempat orang ramai kerana risau akan j4ngkitan c0vld-19.

Affan seorang bay1 yang sangat pemurah dengan senyuman.

“Sebelum ni memang tak jalan pun dekat mall sebab risau dengan c0vld-19,” katanya.

Video perk0ngsian Wawa di laman TikT0knya mendapat hampir 350,000 t0ntonan setakat ini.

Sumber : mStar

Leave a Comment