[Vide0] Penghantar Makanan Hantar Makanan Kepada Penerima Mister1!

Cik p0nti, kakak cantik, bantal pelvk, gula-gula dan macam-macam lagi adalah antara gelaran yang diberikan kepada m4khluk halus. Walaupun m4khluk ni tak dapat dilihat dengan mata kasar, tapi kisah mereka sering menjadi perbualan setiap orang.

Tak kisah la kat Malaysia mahupun luar negara, cerita-cerita ser4m ni memang selalu jadi topik-topik hangat. Lagi-lagi bila berkumpul ramai-ramai, akan ada sorang member ni buka cerita kisah-kisah ser4m. Betul tak?

Selalunya, kalau kat Malaysia, h4ntu yang paling h0t adalah p0ntian4k dan p0c0ng. Diorang dua ni memang with0ut failed kac4u orang, tempat paling fav0rite kat jalan-jalan gelap, rumah kosong dan kawasan kampung. Kalau korang memang kaki tengok cerita-cerita h4ntu, banyaklah video-video kat y0utube pasal h4ntu ni, siap boleh buat watch list sampai berbulan-bulan tau.

Percaya atau tak, pastinya maj0riti daripada kita semua ada kisah ser4m tersendiri, sama juga seperti abang-abang dan juga kakak-kakak rider yang buat penghantaran makanan untuk k0rang semua. Kalau kita dengar kisah ser4m abang dan kakak rider ni, tak semua m4khluk halus ni suka kac4u, kadang tu “mereka” ni nak berkawan je, kadang tu juga ada yang suka perhatikan kita dari jauh.

Kalau kita teng0k cerita h4ntu, setiap bangsa ada jenis-jenis m4khluk halus atau lebih mudah kita panggil h4ntu. Jadinya, kalau dah berdepan dengan h4ntu ni, pastinya setiap bangsa ada cara tersendiri untuk melindungi diri mereka. Macam rider yang berbangsa C1na dalam video ni, nak tau kisah beliau dan macam mana dia lindung diri daripada h4ntu, jom tengok video kat bawah ni:-

Merem4ng bulu r0ma bila dengar kisah setiap sorang rider ni. Siap nampak depan mata, kalau admin la rasanya dah pengs4n kat situ juga. Tapi tu lah antara cabaran untuk geng-geng rider yang buat penghantaran malam.

Tapi kenapa bila cakap je pasal h4ntu, mesti korang semua akan ingat situasi malam. Sebenarnya h4ntu-h4ntu ni ada je pagi petang siang malam. Bak kata orang, ‘depends on your luck’. Kalau bertuah dapatlah jumpa m4khluk-m4khuk halus ni waktu siang.

Macam dalam vide0 tadi, Jojo ternampak m4khluk halus bukan pada malam hari tau. Kalau Aniq pula, pengalaman berhadapan dengan h4ntu memang menyer4mkan, siap nak tumpang balik lagi. Ser4mnya!!!!!!

Apa pun, salute kepada semua rider, walaupun korang berhadapan dengan pelbagai dugaan dan cabaran sewaktu melakukan tugasan, korang tetap dengan prinsip, ‘pel4nggan lapar, nak tak nak kena hantar juga makanan kepada mereka’.

Semoga setiap apa yang korang lakukan diberkati dan paling penting, walaupun nak kejar trip, kesel4matan diri perlu diutamakan.

Sumber : Oh Bulan

Leave a Comment