Baru seminggu kahwin, suami sanggup ‘k0rbankan’ dumbbell untuk isteri senggugvt tervk jam 1 pagi

HANYA wanita yang mengalami senggvgut tahu betapa seks4nya kesak1tan itu.

Penggunaan tungku antara kaedah p0pular bagi menghilangkan rasa sak1t senggvgut yang berpanjangan.

Tungku besi atau batu merupakan perkara biasa, namun lain pula bagi seorang wanita apabila menggunakan besi pengangkat berat atau dvmbbell yang dibalut dengan kain.

Bercakap kepada mStar, wanita berkenaan, Nur Hidayah Asrah Ahmad berkata, ins1den sak1t senggvgut yang tervk itu berlaku pada awal pagi di rumahnya di Banting, Selangor, minggu lalu.

Lebih dikenali sebagai Asrah, katanya, batu sungai yang sering digunakannya untuk bertungku tertinggal di rumah ibunya di daerah sama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Saya sebenarnya baru kahwin 2 November lalu. Ketika kejadian, suami buat pertama kali melihat saya mengalami senggugvt yang sak1t teramat sangat.

“Sebelum kahwin, saya guna batu sungai untuk bertungku. Batu yang dipanaskan dan dibalut dengan kain, bantu melegakan rasa sak1t kalau letak di perut dan kawasan sekitar,” katanya ketika dihubungi, mengulas vide0nya bertungku tul4r di media s0sial.

tungku dumbbell 2

Asrah (kanan) dan suami bernikah pada 2 November 2021.

Asrah yang berusia 23 tahun berkata, kesak1tan yang dialaminya akibat senggvgut itu ternyata memb1mbangkan suaminya yang berumur 26 tahun.

“Walaupun jarak perjalanan rumah kami dan rumah ibu hanya kira-kira setengah jam, tapi dah lewat masa tu pukul 1 pagi. Semua orang dah tidur.

“Nak bertungku, tapi tak ada batu. Suami kasihan tengok saya meng4du sak1t. Dia cuba ikhtiar dengan cara lain untuk hilangkan kesak1tan saya,” katanya yang berasal dari Banting.

tungku dumbbell 3

Salah satu dumbbell kepunyaan suami Asrah.

Namun, dia yang bekerja di sebuah kilang tidak menyangka suaminya menggunakan plat besi dumbbell yang digunakan untuk senaman angkat berat di rumah sebagai pengganti batu untuk tungku.

“Saya nampak suami ambil salah satu plat dumbbell seberat 1.75 kilogram. Dia secara sp0ntan jadikannya sebagai ganti kepada batu sungai.

“Suami tak pan4skan plat dumbbell atas dapur sebab cat pada besi tu boleh buatkannya h4ngus. Jadi, suami letak plat tu dalam baldi yang dituangkan dengan air mend1dih.

“Plat dumbbell yang pan4s dibalut dengan kain batik, dan saya bertungku seperti biasa di bahagian pervt.

“Walaupun tidak bertahan lebih lama berbanding batu sungai dan tidak dicampur daun kunyit macam selalu, tapi ia membantu melegakan rasa sak1t senggvgut saya,” tambahnya.

tungku dumbbell 4

Suami Asrah sering melakukan senaman angkat berat di rumah.

Asrah yang juga merupakan ej3n pr0duk kes1hatan berkata, suaminya aktif melakukan senaman angkat berat sejak 10 tahun lalu, dan kini mempunyai peralatan sendiri di rumah.

“Suami dulu memang rajin workout sejak zaman sekolah. Memang sad0 orangnya masa sebelum kahwin sebab selalu workout dan biasanya bersenam sendiri,” katanya.

Menyifatkan suaminya seorang yang penyayang dan penyabar, Asrah menghargai idea sp0ntan suaminya menggunakan dumbbell untuk dijadikan alat bertungku.

“Suami kaki w0rkout, tapi dia okay guna plat dumbbell dia untuk saya bertungku. Memang plat dumbbell tu boleh guna balik, tapi usaha dia tu seharusnya dihargai,” katanya.

Sumber : mStar

Leave a Comment