“Ada yang x nampak kedai” – [VIDEO] Ser4m! Berminggu Rasa Mal4s Nak Kerja, Rupanya Terkena Sih1r Pern1agaan

Bila zaman dah semakin m0den dan canggih, ada beberapa perkara yang tidak lagi diamalkan ketika ini. Seperti cont0h, penggunaan pond0k telefon awam juga sudah jarang kita lihat kan?

Walau bagaimanapun, korang jangan terkejvt kalau zaman sekarang ni masih ada segelintir orang yang menggunakan kaedah b0m0h dan juga s1h1r atas niat dengk1 dan juga cembvru dengan orang lain. Ish… Ish… Ish… Tak baik tau…

Seperti satu video yang dikongsikan di TikT0k oleh pengguna bernama @azrlafiq, baru-baru ini telah menyebabkan ramai ser4m sejuk yang mana dirinya telah terken4 ‘buatan orang’. Uish, bah4ya ni…

@azrlafiq

fyp sy perlukan doa awak semua.

♬ Amityville Horror – Scary Halloween Sound Effects – Halloween Sound Effects

“Dah berminggu badan lesu rasa m4las taknak jenguk kedai langsung semua biar staff yang buat. Wife m1mpi bukan2”

Difahamkan selepas peristiwa rasa mal4s dan juga tak sedap badan, pemilik kedai yang dikenali sebagai Azrul ini meminta jasa baik mertuanya untuk bacakan Doa Haikal sebagai ikhtiar untuk jauhkan segala benda burvk di bahagian luar dan dalam kedai miliknya.

Ujarnya lagi, tidak lama selepas bacaan doa itu dibuat, staf kedainya terjumpa beberapa duit syiling dan juga wang kertas seringgit bersama ranting di dalam bungkusan kertas A4 yang tertulis ‘NELI TUTUP’.

Duit syiling untuk dr0p sale, duit seringgit untuk gelapkan kedai

Selepas menemui bungkusan duit tersebut, Azrul dan keluarganya segera berjumpa dengan ustaz untuk mendapatkan kepastian tentang perkara tersebut yang dipercayai telah terkena s1hir pern1agaan.

Sumber: TikTok

Dalam video yang sama, Azrul mengatakan bahawa kedainya pernah beberapa kali terkena benda yang sama sebelum ini kerana pernah nampak kehadiran duit syiling di belakang kedainya namun bertindak dengan sekadar membuangnya ke dalam t0ng sampah.

Perkongsian vide0 itu telah mendapat pelbagai reaksi dari netizen yang rata-rata terkejvt dan meminta pemilik kedai itu untuk sentiasa berhati-hati selepas ini supaya tidak berulang kejadian yang sama.

Sumber: TikT0k

Bukan itu sahaja, turut ada yang berk0ngsikan pengalaman sendiri terkena ‘buatan orang’ disebabkan perasaan dengk1 juga di bahagian k0men dan menyatakan bahawa sih1r-meny1hir ini memang masih lagi wujud pada zaman ini.

Min harap semua jaga diri baik-baik lah eh… Yang lain tu, jangan sesekali libatkan diri dengan benda-benda sy1rik ni okay? Burvk padahnya kalau terkena diri sendiri balik nanti…

Sumber : Lobak Merah

Leave a Comment