Eira Syazira K0ngsi Pengalaman Daki Ke Puncak Gua Hira

Pelak0n dan usahawan jelita, Eira Syazira kini sedang menunaikan 1badah Umrah pertama bersama suami tercinta yang juga pelak0n, Azad Jasmin. Di kesempatan itu, Eira berk0ngsi video pengalaman dirinya sedang mendaki Gua Hira yang terletak di atas gunung Jabal al-Nour.

Kagum Dengan Kecekalan Rasulullah SAW & Siti Khadijah

Eira yang kelihatan mendaki di lereng bukit Nur yang dipenuhi batu, melu4hkan rasa kagum terhadap Nabi Muhammad SAW dan 1steri baginda ,Siti Khadijah yang sering berulang alik mendaki gunung untuk menghantar makanan kepada Rasulullah.

Foto – Instagram @eirasyaziraofficial

“G U A H I R A’

Syukur Alhamdulillah.

Kami di beri kekuatan untuk dak1 dan melawat Gua Hira’ sambil membayangkan bagaimana waktu Rasulullah SAW dan Siti Khadijah R.A.

Ia sangat mencabar untuk pergi ke atas sini (600 meter ketinggian) dan saya tak tahu bagaimana Siti Khadijah R.A boleh pergi ke atas sini tiga kali sehari turun dan naik hanya untuk menghantar makanan kepada suami tercinta, baginda Rasulullah SAW.

Sememangnya wanita yang begitu kuat.

Subhanallah.

Allahumma S0lli Ala Sayyidina Muhammad Wa’ala Ali Sayyidina Muhammad.” Tulisnya

Peminat D0akan Eira Akan Berhijab

Melihat perk0ngsian pelak0n dan usahawan tersebut, ramai peminatnya membanjiri ruangan k0men hantaran berkenaan dengan pelbagai ucapan dan doa. Malah, mereka turut berharap Eira akan diberi hidayah untuk tampil berhijab suatu hari nanti.

Foto – Instagram @eirasyaziraofficial

“Saya d0akan sis @eirasyaziraofficial berhijab sepenuhnya lepas ni. L0ve you sis..”

“Alhamdulillah.. Cantiknya.. Saya d0akan @eirasyazirahofficial dapat berhijab lepas balik Umrah nanti.. InsyaAllah Aamiin..”

“Tahniah akak.. Rezeki akak sampai ke atas”

“MasyaAllah tabarakallah… Sem0ga akak Eyra sentiasa dilindungi Allah SWT.. D0akan untuk saya kak Eira, semoga saya mendapat j0doh”

“Syahdu teng0k.. Semoga Allah jemput kita semua merasai nikmat ni” k0men mereka

Sumber : Murai

Leave a Comment