Nelayan Temui Berk0tak-k0tak Barangan Terapung Di Laut. Bila Di Buka Isi Dalam Buat Dia Sendiri Terkejvt

Apa yang lebih menggembirakan para nelayan adalah apabila mendapat hasil tangk4pan yang banyak. Lebih menguntungkan sekiranya hasil tangk4pan mereka boleh diju4l dan mampu menampung keperluan hidup sekeluarga.

Namun, tidak semua mempunyai nasib sebegitu, lebih-lebih lagi pada mus1m tengkujuh ini. Air pasang dan laut bergelora menghalang mereka untuk mencari sesuap nasi.

Akan tetapi, lain pula halnya di negara seberang. Detik nelayan mendapatkan barangan mew4h semasa memancing menjadi v1ral baru-baru ini. Apa tidaknya, nelayan ini menemui beberapa pr0duk Apple terkenal dengan h4rga lumayan di laut.

Ins1den tersebut dirakam dan dikongsikan dari salah satu akaun TikT0k. Sebaik sahaja dimuat naik, video tersebut mendapat perhatian warganet sehingga mendapat jumlah tontonan sebanyak 1.5 juta.

Menerusi vide0 tersebut, nelayan dikatakan sedang memancing di perairan Bangka Belitung. Bot nelayan tu dipenuhi banyak k0tak yang diisi dengan barangan elektr0nik.

“Apabila rezeki datang pada bila-bila masa sahaja dan dimana jua,” tulis kapsyen vide0 itu.

Memetik daripada lap0ran Berita Hits, nelayan itu menemui kotak-kotak terapung di lautan. Dia segera mengambil kotak-k0tak tersebut itu ke dalam botnya. Alangkah terkejvtnya apabila dia menemui sebuah kotak kadb0d yang mengandungi berpuluh-puluh iPh0ne Apple.

Tidak terhenti di situ, kotak lain juga mengandungi pr0duk Apple yang tidak kurang h4rganya. Nelayan itu melihat terdapat sejumlah iPad dan k0mputer riba MacBook di dalam k0tak tersebut.

Semua barangan elektr0nik itu segera dibawa ke rumahnya dan kemudian mula mengeluarkan semua isi dalam kotak tersebut bersama keluarganya.

Berdasarkan lap0ran Berita Hits, salah se0rang ahli keluarganya menjelaskan h4rga satu telefon bimbit itu jika diju4l sekitar Rp 13 juta (RM 3829.72). Harga bagi iPad dan MacB00k pula dianggarkan mendapat puluhan jut4 rupiah jika diju4l barangan tersebut.

Situasi ini benar-benar mengejvtkan semua warganet. Lebih-lebih lagi, nelayan tersebut turun ke laut dengan niat untuk mencari ikan dan dijual ke pasar. Namun, bukan ikan yang dit4ngkap, malah barangan elektronik mah4l yang berjaya dit4ngkapnya pada hari itu.

Video penemuan nelayan yang dikongsikan di media sos1al itu telah mendapat perhatian warganet. Rata-ratanya ramai yang meningg4lkan pelbagai k0men tentang penemuan pr0duk Apple di laut lepas.

Ada yang memberi am4ran kepada nelayan supaya tidak dik0ngsikan perkara tersebut di media sos1al. Namun, ada juga meningg4lkan k0men lucu apabila melihat aksi nelayan itu ketika membuka kotak tersebut.

Lihat video di bawah :

@babyel200 #fyp #foryou #foryoupage ♬ suara asli – ليتا الأولياء

Sumber : Berita Hits

Sumber : Trending Sangat

Leave a Comment