Penduduk gemp4r fen0mena luar biasa ‘hujan ikan’

FEN0MENA luar b1asa berlaku di Texas, Amerika Syarikat (AS) apabila penduduk tempatan menyaks1kan ikan jatuh dari langit.

Penduduk di bandar Texarkana digemp4rkan dengan ikan-ikan kecil yang dilihat j4tuh datang dari langit, berikutan bandar itu terletak beberapa jam jauhnya daripada perairan.

Kejadian 4neh itu membuatkan laman Faceb00k rasmi K0ta Texarkana untuk menghubungi penduduknya bagi memaklumkan mereka tentang fen0mena itu, yang dikenali sebagai ‘hujan haiwan’.

Menerusi satu perk0ngsian di Faceb00k, City of Texarkana berkata: “2021 sedang menarik semua hel4h… termasuk hujan ikan di Texarkana hari ini. Dan tidak, ini bukan lawak.”

Hujan haiwan adalah fen0mena yang berlaku apabila haiwan air kecil seperti katak, ketam, dan ikan kecil dihanyutkan air atau draf kapal yang berlaku di permukaan bumi.

Ia kemudian menghujani pada masa sama bersama hujan.

“Walaupun 4neh, tapi ia berlaku, seperti yang dibuktikan di beberapa tempat di Texarkana hari ini,” katanya.

Beberapa lap0ran mengenai ikan j4tuh dari langit bermula sejak Disember tahun lalu selepas 0rang ramai menyedari ikan kecil di atas tanah di bandar, termasuk j4tuh di atas beberapa kereta. – Daily Star

Sumber : mStar

Leave a Comment