Dua kali putvs tunang, jurur4wat terbuka juga hati terima jejaka ‘ann0ying’ pilihan keluarga… dah bl0ck WhatsApp tetap tak putvs asa

SALING t1dak mengenali antara satu sama lain, namun perjalanan jod0h wanita ini boleh dikatakan begitu mudah.

Siapa sangka, bermula dengan pertemuan tanpa dirancang ketika sama-sama terlibat dalam satu pr0gram, si jejaka rupa-rupanya j4tuh cinta pandang pertama dengan si d4ra.

Lebih manis, jejaka yang bakal menjadi suaminya merupakan pilihan keluarga.

Berk0ngsi cerita dengan mStar, Nur Azlin Jamal berkata, dia dan tunangnya yang hanya dikenali dengan nama Nazeri, pertama kali bertemu dalam sebuah pr0gram kebajikan pada Jun tahun lalu.

“Kebetulan dia j0in program charity yang sama. Kami memang tak kenal satu sama lain langsung. Itulah pertama kali bertemu. Tapi masa pr0gram tu kami ada bersembang dan bertukar nombor telefon.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Kebetulan selepas itu, keluarga saya ada buat makan-makan dan saya jemputnya sekali. Tapi masa pertama kali jumpa keluarga saya, dia pandai bawa diri… dia pandai bersembang, pandai ambil hat1. Kiranya boleh ‘masuk’ dengan keluarga saya.

“Selepas pertemuan itu, famili saya cadangkan supaya saya jalin hubvngan ser1us dengannya,” cerita wanita berusia 26 tahun ini yang berasal dari Muar, Johor.

Senang disapa sebagai Azlin, wanita ini berkata dia pada mulanya engg4n mengambil pusing cadangan keluarganya kerana langsung tidak mempunyai perasaan terhadap jejaka berusia 31 tahun itu.

tunang 1

Majlis pertunangan Nur Azlin berlangsung pada 29 November lalu.

“Lagi pula saya baru putvs tunang kali kedua tiga bulan sebelum itu. Waktu itu masih nak pulihkan hat1 dan tak terfikir nak cari seseorang… dalam masa yang sama, kita takut perkara yang sama berulang selepas melalui dua epis0d pah1t.

“Namun dia cuba extra eff0rt untuk memenangi hat1 saya. Selepas pertemuan kali pertama dengan keluarga saya, saya tak layan langsung setiap kali dia WhatsApp.

“Lama juga saya ign0re. Ada ketikanya saya rasa ann0ying sebab dia selalu hantar mesej tanpa jemu. Pernah juga saya bl0ck. Tapi dia tetap tak putvs asa,” ujarnya yang juga seorang jurur4wat ped1atrik di sebuah h0spital di Johor.

Sehinggalah empat bulan kemudian, Azlin berkata dia akhirnya terbuka hat1 untuk menerima kehadiran lelaki itu sebagai pas4ngan hidupnya.

“Saya terima dan terbuka hat1 sebab keluarga. Mereka kata mungkin ini jod0h terbaik untuk saya. Kalau sesetengah lelaki, mesti dah lama angk4t kaki kerana kena rej3ct. Saya akur dengan pilihan keluarga.

“Satu lagi penyebab utama saya terima dia, kerana ramai kenalan saya rupa-rupanya mengenali dia. Dia ada buat b1snes cuci kereta dan ju4l emas, jadi mereka selalu puj1 dia yang baik, soft spoken dan tak tinggal s0lat.

“Kiranya, ‘testimoni’ kawan-kawan saya secara tak langsung kukuhkan lagi sebab untuk terima dia,” ujarnya sambil menambah, mereka mengikat tali pertunangan pada 29 November tahun lalu.

tunang 2

Nur Azlin bersama bakal suami (dua, kanan) dan bakal adik iparnya.

Anak bongsu daripada sembilan beradik ini berkata, dia dan pasangannya bakal mendirikan rumah tangga pada 22 Februari depan.

Tidak menyangka perk0ngsiannya di laman TikT0k meraih lebih daripada dua jut4 jumlah tontonan, Azlin dalam pada itu melahirkan rasa terharu dengan komen netizen yang rata-ratanya mendoakan kebahagiaan mereka.

“Soal jod0h, memang kita tak tahu siapa yang bakal jadi pasangan kita. Bagi yang sedang mencari, usah b1mbang… follow the flow. Nanti pasti jodoh datang apabila tiba masanya. Hanya sabar dan tawakal,” katanya lagi.

Sumber : mStar

Leave a Comment