Shahir Zawawi juar4 Hijrahkan Laguku, bawa pulang RM100,000

PENTAS akhir pr0gram realiti nyanyian Hijrahkan Laguku musim pertama menyaksikan penyanyi Shahir Zawawi diumumkan sebagai juara.

Shahir, 34, memper0leh markah keseluruhan 72 peratus dan menewaskan Datuk Nash (71%), Mark Adam (63%) dan Iwan Syahman (62%).

Penyanyi yang p0pular dengan lagu Kebahagiaan Dalam Perp1sahan ini bersyukur dengan rezeki tersebut dan berharap pr0gram itu akan terus menjadi platform anak muda menyebarkan dakwah.

“Pertamanya terima kasih TV AlHijrah. Tak tahu ada hadiah sebagai ganjaran. Tapi bersyukur.

“M0ga jadi juara kepada pendengar. Semoga pr0gram ini jadi platform untuk anak seni sebarkan dakwah,” ujarnya.

Kemenangan itu melayakkan Shahir membawa pulang hadiah wang tuna1 berjumlah RM100,000.

Manakala ketiga-tiga peserta akhir lain menerima RM20,000 setiap seorang.

Pada malam f1nal itu Shahir menyanyikan lagu berjudul Madahku, inspirasi lagu asal Madah Berhelah yang dip0pularkan oleh Ziana Zain serta lagu duet Perjalanan J1wa bersama Datuk Nash.

ShahirIwan (kiri), Shahir, Nash dan Mark Adam peserta akhir Hijrahkan Laguku.

Bagi Anugerah Sawa’ Assabil pula dimenangi oleh Iwan Syahman dengan membawa pulang hadiah wang tuna1 RM3,000 yang akan diwakafkan.

Markah peserta diadili sebanyak 80 peratus oleh juri profes1onal iaitu Fauzi Marzuki, Hazamin Inteam dan Ustaz D0n Daniyal Don Biyajid. Manakala 20 markah daripada undian pen0nton.

Pentas akhir yang bersiaran secara langsung di Studio Penyiaran Digital, TV Al Hijrah, Kuala Lumpur pada malam Sabtu turut dihadiri oleh Menteri Di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Senator Tuan Haji Idris Ahmad.

Pr0gram terbitan saluran TV Al Hijrah ini dih0skan oleh Faizal Ismail dan Bell Ngasri.

Sumber : mStar

Leave a Comment