‘Payah Juga”- Fauziah Nawi K0ngsi R4hsia Warnakan Watak Jika Dapat Tawaran Berlak0n’ Back T0 Back’

Seniwati terken4l tanah air, Fauziah Nawi memuatnaik perk0ngsian yang cukup menarik di Instagram nya di mana pelak0n veteran ini berk0ngsi ilmu berkaitan lak0nan dan aspek yang perlu para pelak0n masa kini titik beratkan.

Cara Mewarnakan Watak Perlu Lebih Teliti

Menerusi hantarannya, Fauziah Nawi mengatakan apa yang membezakan sese0rang pelakon itu adalah bagaimana cara mereka menghidupkan atau mewarnakan sesuatu watak itu sendiri.

Tambahan lagi, pelakon sen1or ini juga berk0ngsi pendapat bahawa sebagai seorang pelakon mereka perlu mengetengahkan elemen tersirat dan kejvtan kepada penonton.

Foto – Instagram @fauziahnawi

“Pay4h juga nak mempelbagaikan keterampilan, kalau j0b back to back.

Paling ketara pelak0n lelaki, sebab nak jaga c0nty semua drama sama berjanggut, berjambang.

Pelak0n wanita juga ada masalah juga kan..

Untuk membezakan seorang pelak0n dengan yang lain biar pun nampak sama adalah, bagaimana kamu mewarnakan setiap watak yang dimainkan.

Ertinya, pengamatanmu kena lebih teliti. Cari yang bukan dilihat dan dikehendaki pen0nton. Ertinya, jangan beri yang dah tersurat. Beri kejvtan yang tak disangka dan tak terfikir oleh pen0nton.” Tulisnya

Dalam kapsyen terakhirnya, pelak0n veteran ini memberi mesej mendalam di mana pelak0n masa kini di pilih berdasarkan jumlah pengikut di media sos1al.

“Apa pun pastikan foll0wers ribu riban dan kamu disenangi baru melet0ps.” Tulisnya lagi

Kalau miliki pengikut ber1bu tapi tak pandai hidupkan watak lak0nan pun tak boleh juga, betul tak. Apa pandangan anda?

Sumber : Murai

Leave a Comment