Hantar anak ke sek0lah tahfiz, J0y Revfa jaga penampilan… M4lu pakai baju ket4t, tudung singkat

TINDAKAN usahawan k0smetik J0y Revfa menghantar anak tunggalnya, Muhammad Arryan Firdaus menyambung pengajian ke sek0lah agama merupakan satu keputusan tepat kerana memberi banyak hikmah kepada dirinya.

Selain mula aktif mendalami agama Islam, J0y atau nama sebenar Siti Arifah Mohd Amin, 35, berkata dia kini lebih berhati-hati mengenai s0al pemakaian.

“Alhamdulillah Arryan sudah masuk darjah dua tahun ini, dia sambung pengajian di sebuah sek0lah agama… sejujurnya sebagai ibu rasa ser0nok sangat anak sambung belajar sek0lah agama sebab memang banyak kebaikan dia masuk sek0lah tahfiz itu.

“Saya pun mula memperbaiki diri antaranya mengenai pemilihan pemakaian yang lebih s0pan dan menutup aur4t, saya kena berubah untuk jadi c0nt0h kepada Arryan… sekarang nak pakai pakaian ket4t dan tudung singkat pun rasa m4lu.

“Sebelum ni pakai tudung selalu nampak rambut, kadang-kadang Arryan tegur saya, katanya rambut ibu terkeluar tu… jadi secara t4k langsung saya pun kena lebih berhati-hati s0al pemakaian,” katanya kepada mStar.

joy 2

J0y bersama anak tunggalnya, Arryan Firdaus.

Sebelum itu, menerusi Instagram, Joy berk0ngsi beberapa keping foto anaknya memulakan sesi persekolahan di sebuah sek0lah tahfiz di ibu negara.

Dalam kapsyennya itu, Joy mengakui seb4k kerana impian untuk melihat anak menyambung pengajian di sekolah agama akhirnya tercapai.

“Ibu rasa seb4k hari ini sebab walaupun ibu belum jadi ‘ibu yang sempurna’ lagi untuk Arryan tapi Allah SWT mempermudahkan juga Arryan masuk ke sek0lah agama.

“Memang selama ini nak sangat teng0k Arryan jadi anak s0leh dan penghafaz Al-Quran. Syukur Alhamdulillah… d0akan yang terbaik untuk Muhammad Arryan Firdaus ya!” tulisnya.

joy 3

J0y sejuk hati teng0k anak masuk sek0lah agama.

Berk0ngsi mengenai keputusan menghantar anak ke sek0lah tahfiz, J0y berkata sejak kecil Arryan menunjukkan minat untuk bergelar seorang ustaz.

“Sebenarnya Arryan memang cita-cita nak jadi ustaz, sebab itu saya mula hantar dia masuk tadika agama beberapa tahun lalu. Dia sejak kecil suka dengar 0rang mengaji dan buka Y0uTube bacaan zikir.

“Alhamdulillah sekarang Arryan dah mula menghafaz Al-Quran… dia juga ada ajar saya sebutan dalam Iqra.

“Yang bagusnya apabila anak masuk sek0lah agama ini, bukan sahaja boleh mendidik anak-anak tetapi secara tak langsung didik j1wa ibu bapa juga,” ujarnya.

Sumber : mStar

Leave a Comment