“N4k juga beg Gucci macam papa” – Murid bergaya bawa beg mah4l ke sek0lah selepas alasan diterima mak ayah!

KETIKA kan4k-kan4k seusianya berusaha memujuk ibu bapa membel1kan beg jenama Smiggle, Muhammad Qalish Muhammad Zaki pula tampil lebih bergaya ke sek0lah dengan beg Guccinya..

“Bila anak h4ng darjah tiga dah minta beg Gucci,” tulis ibu kanak-kanak berkenaan, Siti Rahaizah Ramli, 33, di media sos1alnya.

Bercakap kepada mStar, wanita yang lebih mesra dengan nama Eyza Zakiey itu berkata, anak kesayangannya itu sememangnya kurang meminati beg dipenuhi gambar kartun seperti kan4k-kan4k lain sejak kecil lagi.

Malah, kan4k-kan4k berusia sembilan tahun itu juga cukup mahir dengan barangan berjenama termasuk kereta.

“Dia memang dari kecil t4k minat beg kartun, mungkin sebab dari kecil dah terbiasa macam ni dan dia memang dah kenal dengan jenama-jenama ni, macam LV, Gucci, Prada, Chanel. Tambah kalau bab-bab kereta, semua jenis kereta dia kenal h0rse p0wer berapa semua dia tahu,” katanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Berminat dengan beg jenama yang digunakan bapanya, Qalish, kemudiannya meminta beg yang sama untuk digunakan ke sek0lah.

“Dia cakap beg lama dia ‘panjang’ (besar) sampai punggung, jadi dia nak juga beg Gucci macam papa dia.

“Kasut pun sama… selalu kami bel1 kasut dewasa dekat dia tapi saiz paling kecil. Beg tu pula, kebetulan masa tu kami tengah sh0pping, tu yang dia minta bel1kan dia beg baharu.

“Jadi kami pun bel1kan saja. Tak apa la, kita kerja keras untuk anak-anak juga,” katanya yang mempunyai pern1agaan k0smetik jenama sendiri, Perfectus C0smetics.

Beg Qalish akhirnya sama dengan beg bapanya.

Anak tunggalnya itu bersek0lah di sebuah sek0lah antarabangsa di Alor Setar, Kedah.

Meng4kui dia sendiri tidak pernah merasa hidup ‘dimew4hkan’, Eyza berkata dia tidak ingin ambil pusing dengan k0men-k0men negat1f yang ditinggalkan sesetengah individu di ruangan k0men video tersebut.

Eyza merupakan se0rang usah4wan yang berjaya.

Katanya, dia tidak nampak sebarang kesal4han untuk berk0ngsi rezeki yang dikurniakan Allah SWT untuk ahli keluarga dan membahagiakan keluarganya.

“Saya tak k1sah apa 0rang nak kata, lain 0rang lain caranya.

“Dulu saya sus4h, saya tak dapat merasa semua ni, sekarang saya buat b1snes ju4l f0undati0n RM5. Alhamdullilah dengan izin Allah, kami berjaya sehingga ke tahap sekarang, walaupun masih ikan bilis, saya bangga dengan diri sendiri sebab ini semua atas hasil titik pelvh sendiri,” katanya, menambah bag tersebut dibel1nya pada bulan 11 yang lalu.

Sumber : mStar

Leave a Comment