[VIDEO] T0k Ram Seb4k? Aliff Aziz Terharu Persembahan Dipuji Ramai

Biarpun tidak menduduki tangga teratas dalam k0nsert suku akhir Gegar Vaganza 8 (GV8), namun persembahan penyanyi Aliff Aziz mendendangkan lagu asal Nastia berjudul R4puh mendapat pujian ramai

Tok Ram Seb4k?

Bertemakan runut bunyi drama, filem atau l0ghat negeri, persembahan Aliff yang mendapat markah 76.80% di belakang Suki Low berjaya membuatkan Hetty Koes Endang yang juga salah seorang jur1 tetap pr0gram realiti itu bangun memberikan tepukan gemuruh kepadanya.

Malah, lensa kamera juga berjaya merakamkan wajah seorang lagi jur1, Datuk Ramli MS seolah-0lah kelihatan seb4k dan menghayati nyanyian tersebut sekaligus mencur1 perhatian warganet.

Aliff Terharu

Menurut Aliff, dia terharu dan berterima kasih atas sok0ngan yang diberikan kepadanya selama ini. K0ngsinya lagi, lagu tersebut disifatkan sebagai begitu bermakna terutama menceritakan perjalanan seninya selama ini.

“Sebagai se0rang penyanyi yang selalu kena cari apa yang perlu diperbaki, saya akan tetap analisa kembali persembahan-persembahan sebelum ini. Lagu ini penuh dengan em0si, bila saya baca liriknya ia begitu bermakna kepada tunjang belakang saya, iaitu isteri, anak-anak, ibu, ayah dan keluarga yang ada dengan saya sewaktu awal hingga sekarang.

“Jadi masa persemb4han, saya berikan segala em0si dan saya berharap semua orang akan turut merasainya dan terhibur” katanya kepada Murai.my

Dalam pada itu, Aliff turut memoh0n maaf sekiranya persembahannya itu telah membuatkan segelintir peminat berasa em0si. Ded4hnya lagi, sebelum memulakan persembahan dia telah berd0a agar persembahannya dipermudahkan sebaik-baiknya.

“Saya minta maaf dan hilang kata-kata sekiranya persembahan itu telah membuatkan anda sed1h. Sebelum menaiki pentas, saya berd0a ‘ Ya Allah, tidak ada daya upaya melainkan dengan izin Kau, maka izinkanlah aku buat yang terbaik’ . Kalau betul T0k Ram ada berasa begitu(seb4k), Alhamdulillah saya sangat bersyukur dan menghargainya” kata Aliff lagi

Aliff ditemui di k0nsert suku akhir GV8 di Pusat K0nvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) pada malam Ahad. Dalam k0nsert itu, duo Sa.Ya yang diangg0tai Saiful Apek dan Yasin diumumkan sebagai peserta yang ters1ngkir dengan per0lehan markah sebanyak 58.20%.

Sumber : Youtube  Murai

Leave a Comment