Ibu dedah rahs1a sebelum abang kawin, adik tampil beri ucapan selepas diselubungi rasa bersal4h… pengantin berjurai air m4ta di pelamin

MAJLIS perkahwinan pastinya menjadi hari yang diraikan bersama keluarga dan teman-teman dengan penuh kegembiraan.

Namun tanpa dij4ngka, drama air m4ta juga boleh berlaku ketika m0men menyentvh em0si.

Se0rang pengantin lelaki yang berada di pelamin seb4k sehingga mengalirkan air mat4 ketika adik perempuannya menyampaikan ucapan penghargaan di majlis persandingan.

Bercakap kepada mStar, Aina Amira Satiria berkata, abangnya bern1kah pada 11 Disember lalu dan majlis persandingan berlangsung pada 12 Disember.

Gad1s berusia 21 tahun itu memberitahu, dia tidak meny4ngka ucapan penghargaannya mengundang seb4k abangnya yang berumur 23 tahun.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Jika hendak diikutkan saya tak terfikir nak berucap pada majlis perkahwinan abang. Tapi saya tahu selepas berkahw1n, tanggungjawab besarnya akan beralih kepada isteri.

“Saya merasakan ia merupakan peluang dan masa terbaik untuk saya mewakili adik beradik lain mengucapkan terima kasih kepada abang secara terbuka,” katanya ketika dihubungi.

sebak ucapan adik 3

Abang Aina (kiri) dan isterinya tidak dapat menahan seb4k mendengar ucapan.

Sejak bapanya diberhent1kan kerja kira-kira lima tahun lalu, Aina berkata, abangnya banyak memb4ntu dan menyok0ng mereka sekeluarga terutama dari segi kew4ngan.

“Abang menjadi tul4ng belakang kami. Tapi sepanjang tempoh itu, kami banyak tidak tahu jasa abang kerana kebanyakan b4ntuannya dilakukan secara senyap-senyap.

“Saya bukan dari keluarga senang Masa saya nak sambung belajar di k0lej, abang juga yang dahulukan duit untuk bay4r yuran pengajian,” ujarnya sambil menambah bapanya kini bern1aga di gerai burger, manakala ibunya merupakan suri rumah.

sebak ucapan adik 4 W

Pas4ngan ini bernikah pada Disember 2021.

Menurut anak kedua daripada empat beradik itu, abangnya berperwatakan pend1am, maka kebanyakan perkara yang dilakukannya tidak dik0ngsi bersama.

“Ibu pernah tanya kami adik-beradik lain nak bel1 hadiah apa untuk birthday abang. Saya bergurau kata tak nak bagi hadiah sebab abang pun t4k pernah beri kami hadiah.

“Ibu kemudian ded4hkan majlis birthday kami selama ini, termasuk ibu ayah kesemuanya terutama majlis makan-makan dit4nggung abang.

“Masa tu saya dan adik-beradik rasa serba-sal4h sebab tak pernah berterima kasih kat abang selama ini,” katanya yang berasal dari Pasir Gudang, Johor.

sebak ucapan adik 5

Aina (dua, kiri) bersama keluarga pada hari ulang tahun abangnya (empat, kiri).

Aina yang merupakan pelajar Dipl0ma Pengurusan Pern1agaan di K0lej Yayasan Pelajaran Johor di Johor berkata, abangnya mendahului kebajikan keluarga berbanding kepentingan per1badi.

“Abang tak suka bor0s. Dia jarang bel1 baju untuk diri sendiri, selagi boleh guna dia pakai. Abang mungkin nak je bel1 tapi dia tahu tanggungjawab pada keluarga.

“Kerja abang sebagai 0perat0r kilang mungkin tidak tinggi, tapi inisiatif dia untuk memastikan keselesaan keluarga buat saya rasa kagum,” tambahnya.

sebak ucapan adik 2 W

Pas4ngan pengantin bersama keluarga di pelamin.

Sehubungan itu, kata Aina, ucapannya yang disampaikan pada majlis perkahwinan abangnya sambil disaks1kan keluarga dan saudara-mara merupakan satu keputusan yang amat tepat.

“Alhamdulillah, lega. Dulu rasa bersal4h sangat. Ada yang kata bertuah saya dapat abang yang baik.

“Bagi saya, rezeki kita semua berlainan. Ada orang yang dilahirkan kaya tapi kurang mendapat perhatian keluarga dan sebaliknya. Jadi kita perlu hargai apa yang kita ada,” katanya.

Sumber : mStar

Leave a Comment