Anak m4nja cabut heels, dah tak ‘c0ntr0l ayu’ mer4ung nampak mak ayah datang k0lej… tapi giginya yang diperhatikan netizen!

SIKAP manja dengan ibu bapa tidak lar1 dalam diri setiap anak, baik perempuan mahupun lelaki.

Bagaimanapun, m4nja dengan orang tua ini lebih sin0nim dalam kalangan anak perempuan yang masih muda atau yang belum berkahwin.

Sebuah video yang dik0ngsikan Asfa Afza Mohd Zaki, 24, di media sos1al baru-baru ini menjadi perhatian ramai apabila memaparkan dia menang1s di tingkap kereta sewaktu ibu bapa datang melawatnya di asrama K0lej Yayasan Pahang di Kuantan, Pahang.

“Sebenarnya masa kejadian tu saya dah empat bulan tak jumpa mak ayah sebab kena tinggal di asrama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Ni kira first time berjauhan dengan keluarga. Sebelum ni belajar dari rumah secara 0nline je.

“Bila balik k0lej, semua benda kena buat sendiri. Tu salah satu punca saya rasa sed1h,” ujarnya kepada mStar.

Asfa bersama ahli keluarganya yang lain.

Menurut gad1s yang berasal dari Shah Alam, Selangor ini, walaupun merupakan anak kedua daripada lima beradik, tetapi dia paling rapat dengan ibu bapanya berbanding adik beradik yang lain.

Setiap hari sambil menang1s Asfa akan menghubungi ibu bapanya meluahkan rasa r1ndu kepada mereka.

Pada mulanya, dia engg4n memuat naik rakaman vide0 tersebut tetapi setelah melihat semula gelagatnya yang menang1s sambil pej4m mata sehingga tidak menghiraukan manusia sekeliling, dia merasakan ia sesuatu yang mencuit hati.

Gambar Asfa bersama ibu bapa yang datang melawat, 30 minit selepas kejadian dia menang1s.

“Saya baru hab1s kelas masa tu dan dalam perjalanan ke dewan makan.

“Tiba-tiba ternampak kel1bat kereta ayah dari jauh tengah parking, saya terus c4but heels lari pecvt pergi ke kereta. Masa tu saya dah melal4k menang1s.

“Kebetulan masa tu pula saya dem4m dah masuk hari kedua sebenarnya. Lagi membuak buak rasa r1ndu dekat mak ayah.

“Dalam video tu mak ayah ajak balik tapi sebenarnya mereka bergurau sahaja sebab saya tak b0leh balik pun,” ujar Asfar.

Gadis 1ni lebih gemar bersenam dengan ibunya pada waktu lapang.

Imbas Asfa, lebih menyed1hkan apabila dia tidak dapat menyambut hari kelahirannya pada 12 Disember lalu bersama keluarganya seperti biasa.

Menurut penuntut dalam bidang kulinari ini, dia merupakan seorang yang berperwatakan ceria dan sp0ntan berbeza dengan apa yang dilihat menerusi rakaman tersebut.

Mengambil jurusan kulinari di K0lej Yayasan Pahang, Kuantan.

Tambah Asfa, perwatakannya k0ntra berbanding dalam video tersebut kerana dia seorang yang gemar melakukan aktiviti las4k jika ada kelapangan dan turut aktif sebagai sukarelawan dalam m1si b4ntuan banjir anjuran k0lejnya baru-baru ini.

Asfa memberitahu selepas video menang1s itu tul4r sehingga mendapat lebih 700,000 tontonan di akaun TikT0k, dia dipuj1 netizen tapi bukan kerana apa yang berlaku sebaliknya mereka tertarik dengan giginya yang tersusun cantik.

Asfa gemar menyertai aktiviti suk4relawan jika berkelapangan.

“Ada juga yang k0men cakap untung masih ada ayah. Bila baca k0men macam tu saya rasa sed1h tapi pada masa sama bersyukur sebab ada ayah dan ibu lagi.

“Ada juga beberapa kec4man lepas saya p0st vide0 tersebut tapi saya tak pedul1kan semua tu. Kec4mlah memang aku suka pun!” selor0hnya.

Sumber : mStar

Leave a Comment