25 tahun dalam industr1 seni, Siti Nurhaliza akui buk4n lagi masa bers4ing dengan penyanyi baharu

SELEPAS 25 tahun berkecimpung dalam 1ndustri seni, penyanyi Datuk Seri Siti Nurhaliza berkata kini bukan masa untuk dia bersa1ng dengan mana-mana penyanyi termasuklah bakat baharu.

Menurut Siti, 43, pada tahap sekarang ini dia hanya mahu memberikan f0kus pada k0mitmen yang sedia ada agar terus kekal relev4n.

“Sekarang ini masa untuk saya berikan yang terbaik sahaja, bukan lagi nak bersa1ng dengan artis muda yang ada.

“Bukan lagi era berl4wan-l4wan. Saya hanya mahu meneruskan dan mengekalkan lagu yang best, prestasi kerja bagus selain berk0lab0rasi dengan anak muda yang ada sekarang,” katanya kepada mStar.

Siti ditemui semasa Majlis Perjumpaan dan Sambutan Ulang tahun kelahirannya yang ke-43 bersama kelab peminat, Sitizone yang diadakan di Mag1ca Cheras Hall, Kuala Lumpur pada Sabtu.

siti 3

Siti hiburkan Sitizone.

Dalam pada itu, penyanyi lagu Ser1bu Kemanisan ini turut memanjat kesyukuran kerana kesetiaan peminatnya terus utuh selepas 18 tahun tertubuhnya Sitiz0ne.

“Dalam temp0h perjalanan lebih dua dekad itu saya bersyukur kerana dikelilingi tunjang kekuatan yang jadi tul4ng belakang termasuklah rakan media dan peminat.

“Tak dinaf1kan peminat menjadi nadi penting kepada kerjaya saya cuma saya tak sangka pada usia kini dan 25 tahun jadi anak seni, peminat terus teguh menyok0ng.

“Ia jadi sunt1kan semangat untuk saya terus beri terbaik. Malah, ada juga kehadiran peminat baru. Yang minat sejak dulu dan seusia saya kemudian bersambung sok0ngan itu kepada anak mereka,” katanya.

siti 2

Siti sambut ulang tahun kelah1ran ke-43 pada 11 Januari lalu.

Sementara itu, ibu kepada dua cahaya mata iaitu Siti Aafiyah dan Muhammad Afwa itu berkata terlalu banyak kenangannya bersama peminat.

“Mereka ada dengan saya waktu suk4r dan duk4. Kalau teng0k filem d0kumentari, Siti: Are You Ready? boleh lihat ada kel0mpok peminat yang sanggup pergi ke mana saja k0nsert saya diadakan.

“Malah merent4s luar negara pun mereka sanggup melabur du1t biarpun jarang berjumpa dan berk0munikasi,” ujarnya.

Pada acara yang berlangsung mengikut pr0sedur 0perasi standard (S0P) itu, penyanyi ini menggayakan busana karakter watak dalam filem animasi D1sney, Mulan bersesuaian dengan tema.

“Mulan vers1 saya ini s0pan sedikit iaitu versi berh1jab. Saya pun suka watak her0 seperti ini. Saya selalu berangan jadi ketua atau pemimpin yang menerajui peper4ngan.

“Macam kali ini tak ada simb0lik tertentu. Tema ini pun untuk seron0k-seronok saja, setiap kali dianjurkan memang ada tema ditetapkan, cont0hnya sebelum ini kita buat kembali ke sek0lah, tema pekerjaan, balik kampung dan macam-macam lagi.

“Alhamdulillah semua yang hadir enj0y hari ini dan semestinya perjumpaan ini dapat melepaskan kerinduan selepas lama kami tidak bertemu,” katanya.

Sumber : mStar

Leave a Comment