“Belum Siap Pun D4h Cantik” [VIDEO] Rezeki Tahun Baru, Black Hanifah K0ngsi Vide0 Rumah Baru Raih Perh4tian Ramai

Setiap 0rang memiliki impian untuk memiliki kediaman sendiri. Lebih-lebih lagi yang sudah berkeluarga. Inilah syurrga kecil keluarga untuk berteduh. Hasil titik pelvh dan pen4t berbal0i apabila melihat hasilnya di depan mata.

Demikian juga dengan penyanyi Black Hanifah. Dia baru-baru ini berk0ngsi kegembiraan apabila kediaman yang menjadi impiannya selama ini bakal siap t1dak lama lagi.

Menerusi laman Instagramnya, bapa kepada sepasang cahaya mata ini memuatnaik vide0 yang menunjukkan ruang di bahagian dalam dan lu4r rumahnya.

Perk0ngsian tersebut mendapat reaksi ramai yang rata-rata memuj1 rumah tersebut nampak cantik walaupun belvm siap sepenuhnya.

Menurut Black, ini adalah rezeki anak-anak dan isteri untuk tahun 2022. Rumah c0rner l0t yang dibel1 itu nampak luas dan bakal diduduki tidak lama lagi 0leh Black sekeluarga.

kakpaten_kp bl0m siap tpi dh nmpk cantikkkk design deko dia

miela_zainal Alhamdulillah…syukur akk tmpg gembira..

naishah07 MasyaAllah… m0ga kita semua Allah kurniakan rumah sendiri yang cantik dan selesa aamiin

damianmikhailmusic  Alhamdulillah. Tahniah guys. @black.hanifah @cirakhairy terus maju, sukses dan bahagia. insha’Allah

lerntiq_rinacherrina Cantik.. Sem0ga Allah permudahkan urusan @black.hanifah sekeluarga

farzanananaa_ Puaskann bila ada rumah sendiri, then dapat cantik2 buat landskap sikit2, rasa mcm betul2 rumahku syurrgaku aaa gituu

salina_sally80 Cantik dah walau xsiap sepenuhnya lagi. Kami pun x sabaq aihh nak teng0k

Black Hanifah merupakan se0rang penyanyi Malaysia yang menempa p0pular1ti selepas penyertaan dalam pertandingan realiti, Ment0r musim ketiga.

Bakatnya dig1lap oleh R4tu Dangdut, Mas Idayu dalam rancangan yang men0batkannya sebagai juara itu.

Beliau kini dikenali sebagai penyanyi yang memperju4ngkan genre muzik p0p, r0ck dan balada.

Bi0data

1. Pemilik nama penuh Hanifah bin Md Hanafiah. Dikenali sebagai Black, Black Ment0r dan Black Hanifah.

2. Kelah1ran Kuala Lumpur pada 21 Disember 1987. Kini berusia 35 tahun.

3. Merupakan penyanyi dan pelak0n yang mula aktif dalam dunia hiburan sejak tahun 2009.

4. Bakatnya dicungkil daripada pr0gram realiti, Ment0r mus1m ketiga (2009) yang men0batkannya sebagai juara. Ketika itu, beliau menjadi pr0tege kepada penyanyi dangdut, Mas Idayu.

5. S1ngle pertamanya yang berjudul Aku Rindu Sayang Kamu berjaya menempatkan diri di Anugerah Juara Lagu 24 yang berlangsung pada Januari 2010. Tidak hanya itu, beliau merangkul tr0fi anugerah V0kal Terbaik di pentas berprestij berkenaan.

6. Beliau yang sudah merak4mkan dua buah album studi0 berjudul 0bsesi pada 2011 dan Black (2016), pernah memp0pularkan deretan lagu-lagu hits seperti Aku Rindu Sayang Kamu, S0fea Jane, Teman Pengganti, Kuasa Cinta (duet bersama Noraniza Idris), Takkan Terp1sah, Mana Mungkin dan Leraikan.


7. Selain bergel4r penyanyi s0lo, beliau pernah memegang peranan sebagai v0kalis sementara kumpulan Meet Uncle Hussain menerusi s1ngle ‘Drama King’.

8. Pernah membuat kemunculan di layar perak menerusi filem L0ngkai, membawa watak sebagai ‘Ketvm’ pada tahun 2013.

9. Pemegang tr0fi Artis Baru Lelaki P0pular di Anugerah B1ntang P0pular Berita Harian (ABPBH) 2009.

10. Menam4tkan zaman bujang dengan wanita pilihannya, Naquia Yasirah Mohd. Khairi dan sehingga kini hasil perk0ngsian hidup, mereka dikurniakan dua 0rang cahaya mata bernama Khaleef Dayyan dan Rindu Dayyana.

Sumber: black.hanifah

Sumber : Trendingsangat

Leave a Comment