Berangan jumpa j0d0h di universiti, ibu muda t4k sangka kini ‘lelak1 jengkel’ di sek0lah rendah menang1s tatap wajah anak mereka baru lahir

BAGAIKAN c1nta pandang pertama.

Begitulah yang dirasai se0rang bapa muda ketika dia pertama kali menatap wajah bay1 sulungnya, Qaseh Nur Mikayla yang selamat dilah1rkan pada 3 Ogos tahun lalu.

Menurut isterinya, N0r Hasrita Radzuan, 24, dia yang terbaring di katil h0spital pada waktu itu seb4k tatkala Muhammad Arif Fitri Mustafa, 23, diberi peluang untuk mendukvng bay1 mereka, beberapa jam selepas dilahirkan.

“Saya bersal1n dalam jam 10 malam pada hari tersebut. Esoknya, jam 10 pagi baru dapat teng0k bay1. Ketika pertama kali dapat pegang anak sendiri, suami menang1s sebab tak percaya dah jadi bapa pada usia muda.

“Dia tenung anak kami lama-lama. Saya sendiri pun rasa seb4k. Tambahan pula saya terkenang pengalaman ketika hami1, lima bulan pertama saya alahan tervk. Pernah termunt4h tepi jalan ketika dalam perjalanan ke tempat kerja,” ujarnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Senang disapa Hasrita, dia baru-baru ini turut berk0ngsi rakaman penuh em0si itu ke aplikasi TikT0k sehingga ia meraih lebih setengah jut4 tontonan.

Selain dibanjiri ucapan tahniah, Hasrita turut seb4k apabila wanita-wanita yang belum berpeluang menimang cahaya mat4 menghubunginya untuk berk0ngsi kisah duk4 mereka.

ita3

Kehadiran Qaseh Nur Mikayla menjadi pelengkap kehidupan pas4ngan itu.

“Saya rakam vide0 itu untuk disimpan sebagai kenangan. Risau ia hilang kalau disimpan dalam telef0n. Tak sangka ramai yang t0nton. Suami pun tahu vide0 itu sedang v1ral, dia seg4n sebenarnya.

“Ramai juga netizen yang tanya usia kami. Malah, ada juga wanita yang belum dapat cahaya m4ta hantar mesej dan berk0ngsi cerita mereka. Ada yang dah kahw1n lama, tapi belum diberi rezeki.

“Pada masa sama, ramai juga yang k0men minta doa agar mereka pun cepat dikurniakan cahaya m4ta,” ujarnya yang bersyukur diberi peluang untuk bergel4r ibu pada usia muda.

Bercerita mengenai perkahwinannya yang berlangsung pada 6 Jun 2020, Hasrita meng4kui dia tidak pernah meny4ngka akan menjadi isteri kepada rakan sek0lahnya sendiri.

Imbas Hasrita, dia juga pernah berdepan persepi kurang menyenangkan mengenai keputusannya bernikah pada usia muda, namun tetap meneruskan hasrat tersebut, sebagaimana takd1r yang sudah tersurat.

ita4

Pas4ngan sama cantik sama padan ini mula berkenalan sejak zaman sek0lah lagi.

“Memang ada timbul perseps1 mengenai kahw1n muda. Tapi kami terima jod0h ini seadanya. Sebenarnya saya dan suami dah kenal sejak sek0lah rendah lagi.

“Tapi ketika itu, kami sekadar kenal dan tak bertegur sangat. Di sek0lah menengah pun kami bermusvh. Saya tak suka sebab dia menjengk3lkan.

“Ketika dah nak habis sek0lah baru kami berc1nta. Saya pun tak terfikir dia akan jadi suami saya. Dulu saya sambung belajar, saya fikir mungkin akan bertemu jod0h dekat universiti.

ita2

Hasrita bersyukur diberi rezeki untuk bergel4r ibu pada usia muda.

“Tapi jod0h sudah tertulis. Dia yang terbaik untuk saya. Anak kami pun dah usia lima bulan sekarang. Kini, saya sedang biasakan diri dengan kehidupan sebagai ibu.

“Tiga bulan pertama agak suk4r. Tapi sekarang kami makin 0K. Bay1 saya pun akan tidur sepanjang malam, dah tak berapa merag4m macam dulu,” ujarnya lagi.

Mengenai dirinya, Hasrita menjalankan pern1agaan pusat berp4ntang di Semenyih bersama kakaknya sejak setahun lalu, manakala suaminya merupakan 0perat0r di sebuah kilang di Bangi.

Sumber : mStar

Leave a Comment