[VIDE0] Penuh kelembutan, cara guru ini betulkan sebutan anak murid, ceriakan hari netizen. C0mel sangat!

Semua 0rang pastinya tahu bahawa kanak-kanak sememangnya mempunyai ragam tersendiri dan tentulah kita sebagai 0rang dewasa, agak pen4t melayan mereka bukan?

Bukan hanya pen4t daripada segi fizikal sahaja, bahkan jika kita melayan kata-kata mereka pun boleh menguj1 kesabaran juga.

Namun ada kalanya telatah mereka itu agak menggel1kan hat1, memandangkan mereka masih lagi na1f. Dalam pada masa yang sama, mereka jugalah peneman b0rak 0rang dewasa bukan?

Samalah seperti seorang murid lelaki ini, apabila dirakamkan sedang duduk di sebelah gurunya. Vide0 tersebut dik0ngsikan sendiri 0leh guru wanita dari Sarawak itu di laman TikT0k.

Vide0 berdurasi 38 saat itu memaparkan murid cikgu bernama Jina itu sedang berbual dengannya mengenai ikan.

“Banyak juga ikan Didi bel1 tapi jatuh ikan. Macam mana mahu makan? Ada telur ikan macam Upin Ipin tu”, kata murid terbabit.

Walaupun sedang melakukan tug4snya, cikgu Jina sentiasa sabar melayan bualan anak muridnya itu. Sempat juga dia mengukirkan senyuman mendengar cel0teh murid terbabit.

Namun selepas itu, budak terbabit mula menyebut ‘tol0l’ bagi menggantikan telur. Mungkin budak berkenaan sedikit pelat. C0mel betul!

Cikgu Jina segera membetulkan perkataan telur anak muridnya itu, walaupun berkali-kali juga. Anda saks1kanlah video mereka di sini.

@jhieyna tolol 🥚 ikan #cguJie #preschool ♬ original sound – Cigu Jie

@jhieyna Reply to @katrinatansiewling hi nama saya Reyhan 👦🏻 #cguJie #preschool #SKLongSeridan #Kelabit ♬ original sound – Cigu Jie

Lembut sahaja nada suara cikgu Jina, tiada pun rasa mahu mar4h walau berkali-kali membetulkan kesal4han budak terbabit.

Sumber : Erabaru

Leave a Comment