“Balik H0gwarts cuci taman”- [VIDE0] Ramai Puji Budak ‘Harry P0tter’ Ni Bersihkan Taman Permainan

Dalam hidup ni, paling seron0k bila semua 0rang ada comm0n sense. Tak payah nak ada 0rang nak beritahu, dah faham sendiri dah kena buat apa.

So, apa cont0h comm0n sense yang korang selalu buat? Bay4r duit minyak bila tumpang kereta member? Basuh pinggan sendiri lepas makan? Tak guna t0ilet 0KU dekat tandas awam?

Banyak sangat sebenarnya perbuatan c0mmon sense yang kita boleh amalkan sebab ia bukan je dapat mudahkan orang lain, tapi kita pun happy dan puas hat1 bila selalu jadikan comm0n sense sebagai habit.

Macam satu perk0ngsian daripada laman TikT0k yang berjaya mendapat 1.4 jut4 jumlah tontonan ini, tindakan seorang pelajar sek0lah membersihkan taman permainan telah berjaya mendapat perhatian orang ramai bukan sahaja di TikT0k, malah di Twitter juga!

@ikea_plate
Pls buat subjek pendidikan kebersihan 🌬

♬ original sound – ranvision

@ikea_plate

Pls buat subjek pendidikan kebersihan 🌬

♬ original sound – ranvision

Dikenali sebagai Afiq, pelajar ini telah members1hkan taman permainan yang dipercayai di kawasan perumahannya dengan masih memakai baju sekolah! Di dalam vide0nya itu, Afiq ada memberitahu dia sak1t mat4 melihat s4mpah sarap yang bersep4h di kawasan taman permainan itu. Jadi, dia mengambil inisiatif sendiri untuk mengutip dan membersihkan samp4h itu.

Di ruangan k0men p0stingnya itu, ramai memuj1 tindakan berupa comm0n sense yang dilakukannya. Manakala, di Twitter pula ada yang kata dia merupakan pelajar H0gwarts dari siri Harry P0tter kerana tali leher sekolahnya yang nampak macam tali leher Griffind0r.

Sumber: TikTok

Pun begitu ramai yang turut meminta agar c0ntent video sebegini lebih banyak ditayangkan berbanding dengan c0ntent yang tidak berfaedah.

Sumber: Twitter

Min pun setuju untuk banyakkan vide0 macam ni. Kebersihan tempat awam tu adalah tanggungjawab bersama. So, lepasni korang pun kalau jumpa sampah dekat lu4r tu jangan lah teng0k je..apa salahnya tol0ng buangkan kat t0ng samp4h. Dapat pahala…

Sumber : Lobak Merah

Leave a Comment