Ser4m! Pen0nt0n nampak kel1bat m1steri dalam MV B4by Shima, ada kru dig4nggu sampai terpaksa panggil ustaz

VIDE0 muzik (MV) lagu terbaharu B4by Shima berjudul Bak Zaman duet bersama Fairuz Misran menjadi perbualan h4ngat netizen di laman sos1al.

Ini selepas pen0nton mend4kwa melihat kelibat dan bayangan m1steri dalam MV tersebut yang dimuat naik di laman Y0uTube sejak Selasa.

Shima atau nama sebenar Nor Ashima Ramli, 29, berkata dia terkejvt apabila dimaklumkan oleh peminat mengenai bayangan m1steri yang dilihat dalam MV berkenaan.

“Sejujurnya saya pun terkejvt apabila tiba-tiba pengikut cakap nampak jelm4an dalam MV itu, saya pun tak pasti dekat minit ke berapa muncul bayangan itu.

“Saya muat naik sedutan MV itu di TikT0k malam Selasa, terus jadi ser4m bila orang k0men bercakap mengenai perkara itu… sampai trending vide0 itu di laman tersebut.

shima 4

Shima terkejvt pen0nton maklumkan melihat jelm4an m1steri dalam MV lagu baru.

“Saya dan pengurusan t0nton semula MV itu dan cari mana jelm4an yang dikatakan itu, kami pun ha1ran macam mana ada 0rang nampak bayangan m1steri itu, mungkin pandangan orang berbeza,” katanya kepada mStar.

Sebelum itu, menerusi TikT0k, pengikut memaklumkan melihat jelm4an m1steri seakan-akan bayangan seorang wanita dalam MV lagu terbaharu nyanyian B4by Shima itu.

“Ser4m nampak macam bayang-bayang di dinding itu, tengok belah kanan sekali. Adakah itu jelm4an?

“Ada benda yang nak menyelit sekali… seel0k-el0knya B4by Shima amalkan membaca d0a sebelum memulakan apa-apa kerja supaya tak ada yang menumpang.

“Kenapa aku nampak bayangan dalam MV ni tapi k0rang kata tak ada? Ser1us ser4m masa tengok bahagian tu,” tulis netizen di ruangan k0men.

Dalam pada itu, Baby Shima turut berk0ngsi pengalaman m1stik yang dilalui 0lehnya dan pr0duksi ketika penggambaran MV tersebut pada hujung tahun lalu.

shima 2

Lagu terbaharu B4by Shima bersama Fairuz Misran berjudul Bak Zaman trending di Y0uTube.

Cerita Shima, beberapa orang kru turut menerima g4ngguan hingga terpaksa mendapatkan b4ntuan ustaz.

“Sebenarnya semasa penggambaran ada sedikit g4ngguan di mana jurumekap dan pr0duser mengalami g4ngguan sampai terp4ksa panggil ustaz untuk pul1hkan kawasan.

“MV itu menjalani penggambaran di sebuah tapak kilang di Puch0ng. Selesai penggambaran pengarah kami dem4m tapi Shima tiada apa-apa mas4lah cuma terasa ser4m sebab sh00ting dari pagi sampai malam.

“Alhamdulillah semuanya selesai dengan baik. Cuma t4k sangka selepas MV dah siap timbul pula 1su ini,” ujarnya.

Sedutan MV Bak Zaman yang dimuat naik di aplikasi TikT0k itu mendapat lebih 3.5 jut4 tont0nan dalam masa 10 jam.

MV penuh di saluran Y0uTube Rusa Music pula menerima lebih 100 r1bu tontonan dalam masa sehari.

Sumber : mStar

Leave a Comment