Bernikah Dengan Lelaki Buj4ng & 0rang Kebanyakan, Syura Kenal Suami Sejak 5 Tahun Lalu

Penyanyi, Syura Badr0n selamat bergel4r isteri kepada Muhd Farizat Ismail, kira kira jam 12.30 tengah hari tadi, di Masjid As-Salam Puch0ng Perdana. Majlis yang berlangsung mengikut pr0sedur 0perasi standard (S0P) itu hanya dihadiri 30 ahli keluarga dan kenalan terdekat kedua dua bel4h p1hak sahaja.

Suami lelaki bujang

Pada majlis berkenaan, Syura sah bergel4r isteri kepada Farizat selepas tiga kali lafaz akad n1kah dilakukan. Bek4s juara Master Chef Selebriti mus1m kedua itu menerima mas kahwin berupa jongk0ng emas 1.5 gram serta wang hantaran yang dirahs1akan nila1nya dan dipersembahkan dalam bentuk set barang kem4s. Di samping itu, Syura turut menyerahkan lima dulang hantaran berbal4s jumlah sama daripada suaminya.

Alhamdulillah segala galanya dipermudahkan. Saya bernikah dengan lelaki buj4ng dan orang kebanyakan. Dia menjalankan pern1agaan makanan kecil kecilan. Kami kenal

sejak lima tahun lalu. Dalam temp0h itu, dia menjadi peny0kong dan pengkr1tik saya. Ketika saya menceburi pern1agaan pr0duk kecantikan kulit, Charmant, dia juga antara yang banyak memb4ntu dan memberi tunjuk ajar.

Dis0al mengenai anak-anak, Syura bersyukur kerana tiga anaknya itu merestui keputusan dibuat.

Mereka sendiri menang1s kegembiraan saat saya sah bergel4r isteri tadi. Sebagai anak yang kian membesar, mereka juga memahami pergelvtan saya dalam meneruskan kelangsungan hidup. Namun, apa terjadi, saya tetap akan menjaga tiga amanah (anak) itu dengan baik. Malah anak juga serasi dengan suami saya selama ini.

Malam resepsi

Malam ini, Syura dan Farizat akan diraikan dalam satu majl1s resepsi di Cheras. Terdahulu, teman baik Syura, Lan Sol0 dan isterinya, Shiela Razlan masing-masing berk0ngsi berita gembira mengenai pernikahannya di Instagram.

Untuk makluman, Syura dan bek4s suaminya iaitu Mohd Fadhly Md Yassin berkahwin pada 16 April 2006. Mereka berp1sah pada Ogos 2015. Hasil perkahwinan pas4ngan itu dikurniakan tiga 0rang anak iaitu Nurul Dania Irdani, 15, Nurul Qaisara Sofia, 13, dan Muhammad Irfan Aryan, 11.

Sumber : Ohbulan

Leave a Comment