“Presiden b4gi restu keluar BAM”- Tiada Lagi Pengg4ntungan 2 Tahun, BAM & LZJ Berdamai

Sejak minggu lalu, memang t1dak dinaf1kan kemelut yang berkaitan dengan pemain badminton perseorangan negara iaitu Lee Zii Jia dan juga Persatuan Badminton Malaysia (BAM) sentiasa menjadi buah mulut net1zen.

Ia kemudiannya diikuti pula dengan Lee Zii Jia menghantar surat r4yuan kepada BAM berikutan hukvman yang dikenakan iaitu pengg4ntungan dari menyertai apa-apa kejohanan untuk dua tahun bermula Jumaat lepas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lee Zii Jia 李梓嘉 (@leeziijia)

Selepas ke sana dan ke mari untuk menyelesaikan mas4lah tersebut, Lee Zii Jia telah memuatnaik p0sting terbaru menerusi Instagramnya @leeziijia menjelaskan bahawa kemelut dengan BAM telahpun diselesaikan secara d4mai.

Pemain berusia 24 tahun itu membuat perjumpaan tertutvp bersama dengan Pres1den BAM, Tan Sri Norza Zakaria yang turut ditemani oleh ibu bapanya. Dia turut menjelaskan di bahagian kapsyennya yang dirinya lega selepas 1su tersebut kini telah berakhir.

Presiden BAM restu jadi pemain pr0fesi0nal

Selepas perjumpaan itu juga, Tan Sri Norza Zakaria membuat keputusan untuk memberikan restu kepada Lee Zii Jia untuk terus menjadi wak1l negara sebagai pemain pr0fesional selain turut menarik balik pengg4ntungan selama dua tahun yang dikenakan ke atas pemain perseorangan negara itu.

Lee Zii Jia turut menjanjikan untuk memberi k0mitmen dan fokus sepenuhnya kepada Kej0hanan Asia yang akan berlangsung nanti selepas diberi peluang dari p1hak BAM dan keputusan itu mendapat reaksi yang p0sitif dari netizen di bahagian k0men.

Sumber: Instagram

Bukan itu sahaja, dia turut mengharapkan agar berita gembira itu dapat menyatukan semua rakyat Malaysia dan juga peminat-peminat sukan badm1nton. Malah, dia juga meminta jasa baik orang ramai untuk terus meny0kong BAM dan pemain-pemain badmint0n yang lain.

Alhamdulillah, selesai juga 1su h4ngat ni… Lepas ni boleh lah kita tengok Lee Zii Jia atas c0urt lagi. Yeayy!

Sumber : Lobak Merah

Leave a Comment