S4kit belakang dialami budak 10 tahun ini bukan biasa-biasa, cubaan berub4t punca Rayyan berubah… kata ustaz ada yang ‘menumpang’ kerana dend4m

TAK senang hat1 Rahayu mendengar perkhabaran anak saudara kesayangannya sudah beberapa hari meng4du sak1t seperti ada sesuatu mengepit belakang badannya.

Sudah pelbagai cara dilakukan untuk menghilangkan rasa sak1t itu tetapi semuanya t1dak berhasil hingga menyebabkan dia merasakan ada sesuatu tidak kena dengan kanak-kanak lelaki itu.

Rahayu cuba meneliti gambar belak4ng badan Rayyan, 10, yang dihantar kakaknya dengan harapan dapat mengesan sesuatu tetapi gag4l, cuma dia merasai tenaga yang cukup kuat ketika menatap fot0 itu.

“Saya sedar ada sesuatu yang tidak kena dengan hanya melihat gambarnya, ‘tenaga’ pada f0to itu lu4r biasa, perlu berdepan denga g4ngguan bukan perkara main-main,” katanya.

Res4h mengenangkan anak saudaranya itu, Rahayu bergegas ke rumah kakaknya untuk memer1ksa sendiri bahagian yang dikatakan sak1t sebelum meletakkan tapak tangannya ke bad4n kanak-kanak tersebut.

“Dengan bacaan Bismillah, saya mula berd0a mem0hon Allah merungkai jawapan dan seperti biasa tangan saya bagaikan mempunyai mag1k dan se0lah-0lah bergerak sendiri mencari bahagian mana harus saya tek4n bagi mencari punca kesak1tan Rayyan.

Keadaan Rayyan sangat memb1mbangkan.

“Jari-jemari saya menari laju… menekan titik-titik yang hanya ‘dia’ tahu. Tak cukup satu, tangan saya sebelah lagi memb4ntu. Seperti ada sesuatu mengg4nggu tubuhnya!,” katanya.

Rahayu tersenyum apabila melihat Rayyan mula menunjukkan reaksi ketika badannya dipegang dan diurvt – dia mula menundvkkan kep4la dan tiba-tiba bertukar menjadi pend1am walaupun pada awalnya mulutnya tak henti-henti memberitahu sak1t setiap kali badannya ditek4n.

Itu katanya tanda ‘benda’ yang menumpang di dalam badannya sedang menahan mar4h. Semakin laju tangan Rahayu memicit sambil menyelit antara sendi dan tul4ng.

Dia kemudian memelvk kep4la Rayyan dan mengg0s0knya dari belakang kep4la ke arah depan melalui muk4… Rayyan mula mendengvs dan tiba-tiba memar4hi sepupunya yang sedang bermain di hadapannya.

“Saya lepaskan kerana ‘dia’ sudah mula menunjukkan rupa sebenar dan inilah yang menyak1ti anak saudara saya,” ceritanya.

Selepas melihat Rayyan seperti t1dak dirinya, Rahayu meminta kakaknya mengambil segelas air sebelum membaca ayat al-Quran dan kemudiannya diberikan kepada kan4k-kan4k itu.

Belum sempat dia memberikan a1r itu kepada Rayyan, kanak-kanak itu tiba-tiba terhoy0ng-hayang sebelum rebah di atas s0fa.

“Saya cuba bangunkan Rayyan yang dalam keadaan mamai dan cuba menyu4p air tetapi pandangannya kosong. Selepas minum air yang diberikan Rayyan tiba-tiba tersedar dan menang1s teres4k-es4k, memberitahu dia t4kut… wajahnya puc4t,” ceritanya.

T1dak lama selepas itu kan4k-kan4k itu kembali pengs4n sebelum terbangun semula, mula mengeluarkan suara yang kas4r dan minta dilepaskan.

Cubaan memegangnya juga t1dak berjaya apabila Rayyan seperti mempunyai kekuatan lu4r biasa untuk mel4wan sehingga tangan Rahayu leb4m akibat dicengk4m anak saudaranya itu.

“Saya tidak tahu apa yang mer4sukinya tetapi dia seperti berubah menjadi 0rang yang lain… tidak membuang masa, kami terus memanggil ustaz yang tinggal di rumah sebelah untuk melihat keadaannya.

Dend4m punca ada orang kh1anat kepada keluarga Rayyan.

“Pelbagai cara dilakukan untuk memul1hkan keadaannya tetapi tidak berjaya namun ustaz dapat bertanya tentang latar belakang ‘bend4’ yang masuk menumpang di dalam bad4nnya.

“M4khluk itu tidak mahu keluar kerana diar4hkan tuannya untuk terus ‘tinggal’ di dalam bad4n Rayyan kerana dend4m dengan salah seorang ahli keluarga kami, tetapi tidak diberitahu siapa,” ceritanya.

Selepas pelbagai cubaan, ustaz akhirnya berjaya mengeluarkan ‘benda’ itu daripada bad4nnya namun keadaan Rayyan lem4h dan bad4nnya terdapat kesan leb4m terutamanya di bahagian belakang tempat dia meng4du berasa sak1t seperti dikepit.

Kata ustaz, m4khluk itu berpaut pada bahagian belakang kan4k-kan4k itu yang menyebabkan dia berasa sak1t.

“Hampir seminggu Rayyan lem4h tidak bermaya tetapi Alhamdulillah keadaannya beransur pulih… cumanya dia tr4uma dan seperti tahu dan nampak apa benda yang menganggunya sebelum ini.

“Kami juga tidak dapat jawapan punca benda itu dihantar kepada Rayyan dan ingin menyeks4nya, tetapi menganggap ia dug4an buat kami sekeluarga,” katanya.

Sumber : mStar

Leave a Comment