Pertama k4li jumpa Shaheizy Sam, Hana Nadira ‘nerv0us’ t4kut tak sekepala… Baru tahu her0 pujaan pandai melawak!

PELAK0N Hana Nadira melu4hkan rasa teruja dapat bergandingan bersama akt0r kegemarannya iaitu Shaheizy Sam dalam drama bersiri terbaharu, Take CTRL.

Pertama kali bertentang mat4 di set penggambaran, Hana, 36, berkata Sam se0rang yang menyenangkan dan sangat mudah memberikan kerjasama dengan pelak0n lain.

“Ini ada lak0nan pertama saya dalam drama bersiri, itu sudah cukup membuatkan saya gement4r. Tapi yang lebih membuatkan saya nerv0us apabila kena berlak0n dengan Shaheizy Sam yang memang dah lama saya minat sejak filem P0lis Evo lagi.

“Sebelum masuk set tu saya t4kut juga… b0leh ‘masuk’ ke kami nanti, sekepala ke tak? Tapi Alhamdulillah dia sangat chill dan mengalu-alukan kedatangan saya. Hari pertama dah rasa senang bekerja dengan dia.

“Dia banyak melaw4k dan sepanjang penggambaran itu memang enj0y sahaja. Dia juga tak l0kek berk0ngsi tips lak0nan dan peramah dengan semua 0rang di set,” katanya kepada mStar.

Hana jadi isteri Shaheizy Sam dalam drama Take CTRL.

Hana berkata demikian ketika ditemui di majlis pelancaran Take CTRL di Battle Arena, Petaling Jaya, Selangor pada Isnin.

Dalam pada itu, Hana meng4kui berlak0n di hadapan kamera lebih mencabar berbanding beraks1 di pentas teater.

“Sebelum ini saya banyak berlak0n teater sahaja antaranya Uda dan Dar4, Romeo & Juliet dan banyak lagi… kalau dapat tawaran berlak0n drama pun bawa watak came0 sahaja.

“Memang banyak beza berlak0n siri televisyen dengan teater… bagi saya berlak0n untuk TV ni lebih susah sebab kalau teater kita berlatih dua atau tiga bulan sebelum persembahan.

hana 2

Barisan pelak0n Take CTRL.

“Drama TV macam ni memang t4k ada latihan, kena terus sh00t sahaja, kita juga kena siap bersedia untuk buat mana-mana bab4k yang diminta oleh pengarah,” ujarnya.

Selain Shaheizy Sam dan Hana Nadira, Take CTRL turut menampilkan Faiz Najib, Sry Khairudin, Farid, Prakash, Chi Ho, Jinnyb0y dan Jenn Chia.

Ia akan mula ditayangkan bermula Sabtu ini pukul 9 malam di saluran TA-DAA!

Sumber : mStar

Leave a Comment