“Sahabat sejati”- [VIDE0] Netizen Puji Budak Sek0lah B4ntu Kawan Angkut Beg Berat Turun Tangga

Kata 0rang, nilai persahabatan ni kalau dijaga baik, sampai ke besar ia akan berkekalan. K0rang ingat lagi tak siapa kawan baik k0rang masa sek0lah rendah dulu?

Baru-baru ini, tul4r di laman Tikt0k video se0rang kanak-kanak memb4ntu rakannya membawa beg sek0lah beroda yang berat sambil turun dari tangga sek0lah.

Melalui vide0 berdurasi 26 saat itu, budak berbaju merah itu membawa beg sekolah rakannya yang ber4t dengan satu tangan, walaupun dia sendiri dilihat membawa dua beg yang mengandungi barangnya sendiri.

@wanie811
Trima kasih rayyan tlg anak auntie hari2 angk4t beg🥺🥺🥺semoga Allah permudahkan urusan Rayyan semoga Rayyan berjya dunia akh1rat Aamiin

♬ original sound – 𝒶𝒻𝓆𝓈𝒽𝓏 – 𝓪𝓯𝓲𝓺𝓼𝓱𝓪𝔃𝔀𝓪𝓷⚓

@wanie811

Trima kasih rayyan tlg anak auntie hari2 angkat beg🥺🥺🥺semoga Allah permudahkan urusan Rayyan semoga Rayyan berjya dunia akhirat Aamiin

♬ original sound – 𝒶𝒻𝓆𝓈𝒽𝓏 – 𝓪𝓯𝓲𝓺𝓼𝓱𝓪𝔃𝔀𝓪𝓷⚓

Sebelum ini mungkin kita pernah dengar cerita berkenaan murid sek0lah perlu membawa beg sekolah yang ber4t dan terp4ksa turun naik tangga membawa beg tersebut. Malah ramai juga yang meminta agar pelajar darjah rendah ditempatkan di kelas-kelas di tingkat bawah.

Vide0 tersebut dirak4m oleh pengguna bernama Syazwani, yang juga ibu kepada kanak-kanak yang dib4ntu oleh adik Rayyan itu. Dalam temp0h sehari video ini dimuat naik, ia telah pun menerima lebih 22 r1bu jumlah like di Tikt0k.

Semangat setia kawan yang ditunjukkan Rayyan dapat menambat hat1 netizen yang turut terharu melihat tindakan tersebut. Mesti dia dari rumah dah diaj4r dengan baik, kan?

T1dak cukup dengan itu, ada juga yang turut bers1mpati dengan nasib kanak-kanak itu yang terp4ksa membawa beg berat untuk turun dari tangga sekolah.

K0rang pulak macam mana? Masih in t0uch lagi tak dengan kawan sek0lah rendah korang?

Sumber : Lobak Merah

Leave a Comment