‘Tak Suka SupIemen, Mengidam Nasi Lemak Setiap Hari’ – Neelofa

Rata-rata wanita ham1l pasti ada menempuh fasa meng1dam, sama juga halnya dengan pengacara dan usahawan terkenal Neel0fa.

Nasi lemak setiap hari

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hijab & Lifestyle (@naelofar)

Sedang menghitung hari untuk bersal1n, Neelofa, 33, mended4hkan pernah meng1dam untuk makan nasi lemak setiap hari pada trimester pertama dan kedua.

Pada mulanya saya tak tahu inikah rasa meng4ndung? Sangat mencabar sebab bad4n kita berubah ditambah pula dengan ‘m0rning s1ckness’ pada trimester pertama.

Pada awalnya, saya ingatkan tidak akan meng1dam tetapi selepas memasuki fasa ketiga keham1lan baru sedar saya mengidam nasi lemak hampir setiap hari. Pada fasa pertama dan kedua, nasi lemak memang kena ada setiap hari.

Neelofa berk0ngsi perkara tersebut ketika siaran langsung Instagram (IG) bersama penyanyi, Ernie Zakri, baru-baru ini.

Cerita pemilik nama Noor Neelofa Mohd Noor, makanan pertama yang dibel1 setiap pagi adalah nasi lemak namun terhent1 ketika memasuki trimester ketiga.

Tak boleh makan supIemen

Setiap kali bangun pagi mesti akan mula mencari kedai dalam talian yang menju4l nasi lemak tetapi selepas masuk fasa ketiga, t1ada langsung keinginan untuk menjamahnya.

Dalam pada itu, isteri kepada pendakwah bebas Haris Ismail atau PU Riz memberitahu perubahan ketara sepanjang keham1lan adalah dia tidak suka mengambil makanan tambahan atau supIemen untuk kes1hatannya.

Saya seorang yang makan supIemen seperti vitamin tetapi sekarang nak tel4n pun tidak boleh.

Makan sikit terus rasa pen1ng dan memang pel1k. Itu antara benda yang berbeza sebelum dan selepas ham1l.

Baru-baru ini, Neelofa akhirnya membuka mulut berk0ngsi fasa terakhir keham1lan. Namun, dia enggan mended4hkan usia k4ndungan, hanya memaklumkan kini dalam persediaan menyambut kelahiran bay1 pertamanya.

Untuk rek0d, Neelofa dan PU Riz mendirikan rumah tangga di sebuah h0tel terkemuka di ibu negara pada 27 Mac lalu.

Sumber: Instagram @naelofar

Sumber : Oh Bulan

Leave a Comment