[VIDEO] Luah niat nak bel1 rim, terdiam bila isteri kata ‘baik perg1 Makkah’! Suami terp4ksa guna taktik ‘renung gambar’ minta s1mpati

MEMBAHAGIAKAN pas4ngan merupakan antara perkara yang sangat pent1ng dalam melayari bahtera kehidupan berumah tangga.

Namun peranan untuk membahagiakan pas4ngan ini tidak hanya terletak pada suami, sebaliknya isteri juga perlu memainkan tanggungjawabnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Perk0ngsian seorang wanita yang sanggup berbel4nja besar untuk memberi hadiah kejvtan buat pasangannya baru-baru ini mendapat puj1an daripada rata-rata netizen.

“Perh boleh tahan h4rga M0dellista (jenama akses0ri untuk Toy0ta Vellfire) ni sis,” tulis seorang warga maya.

Bercakap kepada mStar, wanita berkenaan, Azie Fazamilla Awi, 33, berkata, empat rim kereta tersebut dibel1nya sebaik sahaja pulang daripada mengerjakan 1badah umrah pada 4 Januari lalu.

Jelasnya, suaminya, Fakhruddin Zulkifli, 36, pernah berberapa kali menyuarakan ke1nginan untuk memiliki rim kereta baharu, namun dia sanggup mengetepikan kehendaknya dem1 keluarga.

“Suami ada cakap nak tukar rim terus alang-alang tayar semua dah h4us, saya cakap biar dulu sebab rim bukan keperluan, dari bel1 rim baik kita pergi ke Makkah buat umrah. Jadi dia pun red4 dan buat keputusan untuk kami berdua mengerjakan umrah sekali dengan ma dan abah.

“Tapi lepas balik umrah masa kuarant1n tu hari-hari dia teng0k gambar rim dekat Faceb00k, kalau saya duduk di sebel4hnya dia akan buka gambar rim tu depan saya. Suami memang macam tu kalau nak apa-apa dia akan tunjuk dan buka gambar atau vide0 depan isteri untuk beritahu keinginan dia.

“Jadi kita sebagai isteri ni kena faham-faham la,” katanya.

Azie bersama suami dan anaknya.

Azie yang juga seorang pen1aga berkata, dia kemudiannya secara senyap-senyap menghubungi kedai rim kereta tersebut dan menguruskan supaya rim tersebut dihantar terus ke rumah mereka di G0ng Badak, Kuala Terengganu.

“Masa barang sampai tu dia memang teruj4 sangat, ye la rim idaman dia kot, tak berhenti-henti dia ucap terima kasih sebab dari dia main K-car dulu lagi saya sentiasa sok0ng dia dan bel1 barang untuk kereta dia,” katanya.

Rim kereta yang dibel1kan Azie buat suaminya.

Engg4n mended4hkan h4rga rim kereta tersebut, Azie berkata dia mengambil masa sekitar dua bulan lebih untuk membel1kan rim buat suaminya.

“Suami saya seorang yang terlalu memahami keing1nan isteri, dia seorang suami yang t4k pernah berkira untuk bel1 ke1nginan anak dan isteri, selalu dahulukan isteri untuk apa sahaja.

“Banyak dia berk0rban untuk isteri dia.

“Jadi bila teng0k suami gembira, kita dah cukup bahagia sebab dapat tuna1kan keinginan dia,” kata Azie yang mempunyai se0rang cahaya mata.

Sumber : mStar

Leave a Comment