‘Termak4n’ usikan gadis di TikT0k, selepas 5 bulan kenal terus kawin… apa kes pengantin lelaki men4ngis atas pelamin?

DI sebalik senyum dan tawa dalam meraikan hari bahagia, pengantin lelaki ini gag4l menahan air mat4 tatkala dia melihat ibunya melangkah naik ke pelamin.

Menurut Muhammad Akmal Alif Ghani, 27, dia secara sp0ntan diselubungi rasa seb4k apabila mengenangkan segala peng0rbanan Jamilah Ahmad, 57, dalam membesarkannya selama ini.

“Saya rasa sed1h sebab mama merupakan syurrga saya, bila jauh sikit mesti r1ndu. Saya pula anak b0ngsu, jadi saya memang rapat dengan mama.

“Walaupun saya nak4l, Alhamdulillah sekarang saya dah jadi ‘orang’ dengan didikan dan ajaran mama. Saya sed1h sebab terkenang dia didik saya sejak kecil.

“Kalau orang kata saya buat-buat menang1s, tak mungkin sebab em0si itu datang dari hat1. Mama merupakan syurrga saya,” ujarnya yang senang disapa Alif.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Dalam majlis resepsi yang berlangsung di P0ntian, Johor pada Sabtu, Alif diraikan bersama pas4ngannya Nur Emylia Azreen Saifulbahri, 23, selepas mereka diijabkabulkan sebagai suami isteri pada Khamis lalu.

Rakaman yang memaparkan Alif sedang menang1s turut dik0ngsi ke aplikasi TikT0k sehingga ia meraih lebih 217,000 tontonan dalam temp0h kurang 24 jam.

alif2

Pas4ngan ini berkenalan menerusi TikT0k.

Kata Alif, dia sekadar berk0ngsi rakaman itu untuk disimpan sebagai kenangan dan tidak menyangka ia bakal dihujani dengan pelbagai k0men netizen.

“Vide0 itu saya upl0ad untuk kenangan. Saya anggap ia m0men paling berh4rga dalam hidup. Kawan-kawan pun tak pernah tengok saya tumpah air m4ta, saya ni jenis sus4h nak nang1s.

“Saya terkejvt bila video kami v1ral. Ramai yang ucap tahniah. Pada masa sama, saya terharu bila ramai yang d0akan kebahagiaan saya dan isteri,” ujarnya lagi.

Bercerita mengenai perkenalan singkatnya dengan Nur Emylia, Alif mended4hkan mereka berkenalan menerusi aplikasi TikT0k pada tahun lalu.

Bermula secara dalam talian, hubvngan tersebut menjadi semakin er4t sehinggalah mereka membuat keputusan mendirikan rumah tangga selepas lima bulan berkenalan.

alif3

Mempelai diraikan dalam majlis resepsi di Pontian pada Sabtu.

Malah, Alif juga sanggup berp1ndah dari Kuala Lumpur ke Johor ketika fasa awal perkenalan demi mengenali hat1 budi gad1s tersebut.

“Kami sebenarnya jumpa dalam TikT0k. Isteri yang tegur saya dulu, dia terlihat video saya sedang sed1h dalam TikT0k.

“Dia usik-usik kat video, kemudian dari TikT0k kami bermesej di Instagram, WhatsApp sehinggalah jadi rapat.

“Empat bulan berkenalan, bulan kelima kami terus kahwin. Persiapan pun dibuat pada Disember tahun lepas, sangat cepat. Tapi saya percaya ini takd1r Allah.

alif4

Pas4ngan pengantin diapit ibu masing-masing ketika diraikan dalam majlis tersebut.

“Saya yakin ini yang terbaik untuk saya. Saya juga ambil keputusan untuk p1ndah dari Kuala Lumpur dan menetap di Pontian untuk membina kehidupan dengan isteri.

“Sebenarnya saya dah p1ndah ke Pontian ketika awal-awal kenal dia dulu. Saya memang pindah ke sana untuk kenal dia,” ujar Alif lagi.

Mengenai dirinya, Alif berkata dia bekerja sebagai pen1aga manakala isterinya merupakan pengas4s pr0duk kecantikan jenama sendiri.

Kini, pas4ngan itu turut menjalankan pern1agaan minuman dan keropok lekor secara bersama.

Sumber : mStar

Leave a Comment