Isteri mengidam nasi ayam g0reng di sek0lah lamanya, suami terp4ksa pergi sehari lebih awal ‘kawtim’ dengan guard

BUKAN sesuatu yang suk4r didapati, namun makanan yang menjadi ke1nginan ibu ham1l ini boleh dikatakan agak ‘rare’!

Mana tidaknya, wanita ini mengidam untuk menikm4ti makanan yang disediakan untuk pelajar di kant1n sekolah menengah berhampiran rumahnya.

Berk0ngsi cerita dengan mStar, wanita yang hanya mahu dikenali sebagai Sya Aisyahra berkata, dia mula mengidam untuk menikm4ti menu ringkas tersebut minggu lalu, ketika k4ndungannya memasuki usia lapan bulan.

“Sebenarnya saya bek4s pelajar sekolah tersebut, Sekolah Menengah Kebangsaan Tengku Laksamana, Alor Setar, Kedah. Dah dekat 10 tahun tak jejak kaki ke sana, tiba-tiba boleh pula terasa nak makan nasi dengan ayam g0reng dan kuah sambal. Memang menunya sangat ringkas tapi tak tahulah kenapa ter1ngin sangat.

“Saya beritahu suami, dia gelak saja tapi dia janj1 nak bertanya kepada pengawal kesel4matan sekolah berkenaan. Sekarang ni sejak pandem1k, orang lu4r tak boleh masuk suka-suka ke dalam kawasan sekolah.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Nak dijadikan cerita, masa kami tanya, pengawal kesel4matan tu beri kebenaran dan minta kami datang ke sekolah berkenaan keesokan pagi sebelum waktu pelajar keluar rehat.

“Suapan pertama, saya t4k boleh nak gambarkan betapa puas dan gembiranya dapat makan makanan yang diidamkan. Walaupun tukang kantin dah bertuk4r orang, tapi feeling tetap sama. Suami pun teman sekali. Licin pinggan kami makan… saya siap bel1 bungkus bawa balik rumah,” cerita wanita yang sedang ham1l cahaya mata sulung ini.

mengidam 2

Sya Aisyahra mengidam nasi ayam g0reng di sekolah menengah lamanya.

Lebih t1dak disangka, Sya Aisyahra, 27, berkata, makanan mereka berdua dib4yar oleh guru yang kebetulan berada di kantin sek0lah ketika itu.

“Alhamdulillah… rezeki b4by kot. Dah lepas hajat nak makan nasi ayam g0reng budak sekolah. Bolehlah tidur lena selepas ini.

“Masa awal-awal ham1l dulu, ada juga mengidam makanan lain tapi memang yang senang nak dapat, seperti kek pavl0va. Alhamdulillah, dah dapat makan juga,” ujarnya yang juga pengasas h1jab Aisyahra.

Bercerita lebih lanjut mengenai pengalaman ketika berbadan dua, Sya Aisyahra berkata dia bersyukur kerana hanya mengalami al4han ringan.

“Alhamdulillah, al4han tu tak ada langsung… saya tak pernah munt4h. Cuma saya tak boleh makan ikan terutamanya ikan g0reng. Padahal sebelum ni makan saja ikan,” ujarnya yang menetap di Alor Setar, Kedah ini.

Tidak menyangka perk0ngsian videonya di TikT0k meraih melebih 16,000 jumlah tont0nan, Sya Aisyahra berkata dia hanya sekadar berk0ngsi pengalaman dan mahu mengabad1kannya sebagai kenangan.

mengidam 1

Pas4ngan ini bakal menimang cahaya mata sulung, bulan depan.

“Ramai yang k0ngsi pengalaman mengidam masing-masing. Ada juga yang ‘c0melnya mengidam nak makan nasi kantin’. Tapi memang tak tahulah kenapa membuak buak ke1nginan nak makan nasi dekat kantin sekolah.

“Bagi pandangan saya, bab-bab mengidam ni perlu saling memahami. Suami cubalah penuhi keinginan isteri… sebab em0si wanita ham1l ni lain sikit. Cepat t0uching. Kalau dapat, memang gembira tak terkata.

“Tapi dalam masa yang sama, si isteri juga perlu memahami kalau ada hajat yang suk4r ditunaikan si suami,” ujarnya lagi.

Sumber : mStar

Leave a Comment