Nabila Huda Sanggup P0t0ng Rambut Bahagian Depan Demi Watak Filem – “Rasa PeIik, Tapi…”

Kalau sudah namanya pelak0n hebat, apa sahaja sanggup dilakukan untuk menjayakan sesuatu watak yang diberikan.

Pujian seperti ini b0leh diberi kepada aktres Nabila Huda apabila dia sanggup mem0tong rambut bahagian depannya untuk menjayakan watak Maimon dalam filem Telaga Suriram.

Selain mengubah gaya rambut agak drast1k, Nabila turut membiasakan diri untuk tidak bercakap dengan orang di sekitarnya bagi mendalami watak seorang ibu yang mengalami tr4uma.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu)

“Saya ambil masa yang agak lama juga untuk buat keputusan nak pot0ng rambut atau tidak. Sejujurnya, saya tidak pernah memot0ng gaya rambut macam ni. Tetapi, saya boleh nampak Maim0n dalam gaya sebegini.

“Agak pel1k jugalah apabila bangun tidur melihat bahagian depan rambut akan naik tercacak akibat terlalu pendek. Tapi rambut kan b0leh tumbuh semula?,” katanya yang turut membuang sambungan bulu matanya demi menjayakan watak tersebut.

Antara pelak0n lain yang turut membintangi filem Telaga Suriram termasuklah Maya Karin, Farid Kamil dan Scha Alyahya.

Melanjutkan bicara, Nabila berkata, tawaran yang diberikan oleh pengarah 0sman Ali bagi menjayakan watak seorang wanita b1su memang amat suk4r untuk ditolak.

“Apabila saya ditawarkan untuk membintangi watak bernama Maimon yang b1su, saya memang nekad nak buat sebab saya rasa filem ini sesuatu yang lu4r biasa.

“Dalam masa yang sama, saya juga sudah lama menantikan filem dengan watak seperti ini. Sebab tu saya memang tak sabar nak tengok macam mana agaknya abang Osman mahu ‘b1sukan’ orang yang banyak cakap macam saya ni,” katanya lagi.

Sumber : Gempak

Leave a Comment