Seb4k single pertama ‘Cinta Hati’ dapat pujian, bintang TikT0k mahu dikenali sebagai Araf Aziz bukan lagi Lisa BIackpink!

MUNCUL dengan single sulung berjudul Cinta Hat1, pers0naliti media sos1al Araf Aziz seb4k hingga menitiskan air m4ta apabila membaca k0men p0sitif pen0nton di laman Y0uTube.

Kata Araf atau nama sebenar Mohamad Asyraf Abd Aziz, 28, dia tidak meny4ngka percubaan pertamanya bergel4r penyanyi menerima sambutan baik netizen.

“Sebelum ini di TikT0k, Instagram, Y0uTube memang saya selalu dikec4m tapi tak 4angka video muzik lagu baharu ini menerima k0men p0sitif daripada penonton.

“Apabila baca k0men mereka itu saya menang1s, saya terharu kerana mereka b0leh terima saya dalam industri ini… saya tak m4lu meng4kui menang1s semasa siaran langsung di aplikasi TikT0k.

“Alhamdulillah rasa puas sangat sebab hasil kerja ker4s kami akhirnya membuahkan hasil dan syukur Cinta Hati diterima pendengar di lu4r sana… ini juga adalah peluang untuk saya ketengahkan diri sebagai Araf Aziz dan bukan Lisa Blackp1nk,” katanya kepada mStar.

araf 2Araf Aziz terharu single pertama dapat puj1an.

Lagu ciptaan sepenuhnya Aiman Sidek itu menerima lebih 400,000 tont0nan selepas dimuat naik pada 1 Januari lalu dan menjadi trending di laman Y0uTube.

Cinta Hati mengisahkan tentang luahan hat1 dan perasaan sayang seseorang yang tidak mampu diluahkan, namun perasaan itu ditunjukkan melalui perbuatan.

Walaupun saya ada masalah pendengaran tapi saya tak jadikan itu sebagai penghalang

ARAF AZIZ

TIKT0KERS

Dalam pada itu, anak kelah1ran Kuala Terengganu ini menaf1kan d4kwaan kon0nnya syar1kat rakaman menjadikan kekurangan pada dirinya sebagai bahan untuk meraih s1mpati pendengar.

“Saya tak fikir ada p1hak yang nak ambil kesempatan kepada saya dengan buat lagu sebab untuk lagu pertama ini saya sendiri yang taw4rkan diri dan pihak 4U Entertainment bersetuju untuk hasilkan satu lagu.

lisa 3

Araf berterima kasih atas sok0ngan netizen terhadap lagu pertama nyanyiannya itu.

“Walaupun saya ada mas4lah pendengaran tapi saya tak jadikan itu sebagai pengh4lang. Mungkin ada yang fikir saya tak boleh menyanyi tapi tak sal4h kita mencuba apa sahaja peluang yang ada.

“Cuma saya nak beritahu, di luar TikT0k saya mahu dikenali sebagai Araf Aziz dan Lisa itu hanya karakter dalam apl1kasi berkenaan,” katanya.

Sumber : mStar

Leave a Comment