Muat Naik F0t0 ‘Masjid Ubudiah’ Di Media S0sial, Mesut 0zil Cvri Tumpuan Netizen Malaysia

Umum sedia maklum, Mesut 0zil merupakan se0rang pemain b0la sepak pr0fesional yang kini bermain untuk kelab Turki, Fenerbahce

Walau bagaimanapun, bintang Jerman itu kini menjadi tumpuan netizen di Malaysia hanya disebabkan sekeping gambar yang memaparkan gambar Masjid Ubudiah, Kuala Kangsar di akaun media sos1alnya.

Gambar tersebut dimuat naik menerusi ak4un media sos1al rasminya yang menunjukkan imej lukisan pemain berumur 33 tahun itu sedang berd0a di hadapan masjid ik0nik tersebut.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mesut Özil (@m10_official)

“Wahai Allah, aku percayakanmu dengan masa s1lamku, aku percayakanmu dengan masa hadapanku. Aku percayakanmu pada hari ini, es0k dan selama-lamanya. Jumaah Mubarak,” tulisnya pada kapsyen gambar berkenaan.

Sebagai rek0d, 0zil sememangnya kerap memuat naik gambar-gambar masjid ik0nik lain di seluruh dunia

Sebelum ini juga, Ozil turut pernah memuat naik gambar Masjid Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur pada Mac 2021 di Instagramnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mesut Özil (@m10_official)

“Tuhan memberi harapan kepada mereka yang berm1mpi – memberi keaja1ban kepada mereka yang beriman dan dia tidak pernah mengecew4kan orang yang bertawakkal kepada-Nya. Tuhan merahmati kamu,” tulisnya pada kapsyen gambar berkenaan.

Dalam pada itu, Ozil juga merupakan se0rang pemain b0la sepak yang cukup lantang menyuarakan 1su kemanus1aan melibatkan k0mun1ti Musl1m di seluruh dunia.

Sumber : Seismik

Leave a Comment