Wah… buk4n biasa-biasa, Haziq interview PM pula! Siap tanya pl4n masa depan negara

PERNAH menyuarakan ke1nginan mahu menemu ramah Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob jika diberi peluang, kini hasrat wart4wan cilik, Muhammad Haziq Mohd Asyraf sudahpun direal1sasikan malam ini.

Pertemuan yang diatur 0leh Pejabat Perdana Menteri itu berlangsung di sebuah h0tel di Alor Setar, Kedah, lap0r Utusan 0nline.

Ismail Sabri ketika ini sedang melakukan kunjungan ke Negeri Jelapang Padi bermula Ahad.

TANGKAP layar daripada vide0 memaparkan Ismail Sabri Yaakob ditemu ramah oleh Muhammad Haziq Mohd. Asyraf, dalam satu pertemuan kh4s di sebuah hotel di Alor Setar, Kedah, hari ini.

Menerusi temu bual selama kira-kira empat minit 30 saat yang turut disiarkan secara langsung menerusi ak4un Faceb00k kanak-kanak terbabit iaitu Haziq Atan, wartawan cilik itu kelihatan santai bertanya beberapa s0alan kepada perdana menteri.

Antara s0alan yang diajukan Muhammad Haziq adalah berkaitan makanan dan minuman kegemaran, umur, rutin harian serta perancangan kepada Malaysia jika diberi peluang untuk menjadi Perdana Menteri 10 tahun lagi.

Ketika siaran langsung itu dirak4m, netizen turut mel0ntarkan k0men-k0men p0sitif antaranya meluahkan rasa kagum mereka terhadap kepetahan kanak-kanak tersebut.

Haziq mencuri tumpuan kerana kepetahannya seperti seorang wartawan.

Haziq mencur1 tumpuan kerana kepetahannya seperti seorang w4rtawan.

Muhammad Haziq yang berasal dari Bukit Selambau mula meraih perhatian warganet setelah vide0nya membuat lap0ran ‘secara langsung’ di Faceb00k mengenai penemuan ul4r sawa di pasar, menjadi tul4r.

Kanak-kanak berusia 12 tahun itu terus menjadi perhatian rakyat Malaysia bukan sahaja kerana kepetahannya, malah kerana bakat lain yang dimilikinya.

Muhammad Haziq yang juga anak sulung daripada dua beradik berkeb0lehan memasak pelbagai jenis kek dan muih muih tradisi0nal.

Selain itu, kanak-kanak ini juga mampu melaungkan azan persis se0rang bilal.

Sumber : mStar

Leave a Comment