Takziah… kanak-kan4k 5 tahun j4tuh perigi sedalam 32 meter dis4hkan men1nggal dunia

ISTANA Diraja Maghribi mengesahkan kan4k-kanak yang terj4tuh ke dalam perigi sedalam 32 meter, Rayan Awram, telah meningg4l dunia.

Raja Maghribi, Raja Mohammed VI membuat panggilan telef0n kepada ibu bapa Rayan, Khaled Awram dan Wassima Khersheesh, untuk mengucapkan takz1ah kepada keluarga atas kem4tian trag1s kanak-kanak tersebut, kata pihak istana dalam satu kenyataan.

Raja Mohammed juga menzah1rkan penghargaannya atas usaha gigih yang dilakukan oleh pasukan penyel4mat sejak Selasa.

Kanak-kan4k lelaki tersebut dib4lut dalam selimut kuning selepas dia dibawa keluar dari ter0wong yang digali khusus untuk 0perasi menyel4mat.

Dia segera dikej4rkan dengan 4mbulans ke helik0pter untuk diterbangkan ke h0spital terdekat, sejurus sebelum pihak istana mengeluarkan kenyataan mengesahkan kem4tiannya.

Dilap0rkan, Rayan meningg4l dun1a sebelum pasukan penyel4mat berjaya membawanya keluar dari lubang perigi.

rayan 1

Rayan terj4tuh ke dalam perigi sejak Selasa.

Terdahulu, seorang d0ktor yang menyertai pasukan penyel4mat turut memasuki ter0wong untuk memer1ksa keadaannya, sebelum dia dibawa keluar.

Hasil pemer1ksaan awal mendapati kanak-kan4k itu mengalami keceder4an pada p4ru-p4ru dan tul4ng belakang.

Rayan terper4ngkap dalam perigi berhampiran rumahnya di kampung kecil Ighrane, kira-kira 125 batu dari bandar Chefchaouen, sejak petang Selasa.

rayan 3

Penduduk setempat tidak mahu ketinggalan menyaks1kan secara dekat 0perasi menyel4mat Rayan. Foto: Anadolu agency

Pasukan penyel4mat berusaha tanpa henti bagi menyel4matkannya termasuk membawa masuk jent0lak untuk menggali tanah yang memb0lehkan mereka memasuki ke dalam untuk menyel4matkan kanak-kanak mal4ng itu.

Rakyat Maghribi dan seluruh penduduk di serata dunia t1dak ketinggalan menyaks1kan perkembangan 0perasi menyel4mat Rayan dari masa ke semasa.

Malah tanda pagar #SaveRayan turut menjadi trend1ng nombor satu di Tw1tter ketika ini. – Arabnews

Sumber : mStar

Leave a Comment