Ramai s4ngka suami tak tuk4r agama, Sharifah Sakinah tunjuk bukti kad per4kuan peIuk lslam MAIS

SELEPAS mengumumkan sudah berkawin dengan jejaka mat saleh bernama Michael Hansen, pelak0n Sharifah Sakinah diminta pula menunjukkan bukti bahawa suaminya kini berag4ma lslam.

Menurut Sakinah atau nama sebenarnya, Sharifah Nurul Sakinah Syed Abu Bakar Al-Khaired, bukti menunjukkan pertuk4ran ag4ma suaminya itu boleh mer0sakkan hubvngan keluarga mentua.

Tegas pelak0n berusia 32 tahun itu, sepatutnya tiada p1hak yang mempers0alkan status suaminya selepas dia mended4hkan mereka sudah berkahwin.

Sakinah 2Sakinah kemudian mem4dam perk0ngsiannya di Instagram.

“Kami tak p0st bukti sebab tak nak mengh4ru-birukan keluarga mentua ya. Cuba anak awak tiba-tiba kena c0nvert H1ndu, mahu mak awak melent1ng tak?

“Nak sangat bukti sw1pe la. Terima kasih la sebab mengh4ru-birukan keadaan. Kalau dah cakap, dah la, dah la tak payah burvk sangka.

“Habis semua nak kena tvnjuk bukti. Tak tunjuk, nak jaga hat1 keluarga sana,” kata Sakinah.

Adik kepada penyampai radi0 Suria FM, Sharifah Shahirah itu turut memuat naik foto memaparkan kad suaminya yang memelvk agama Islam.

Pelak0n drama Aku Yang Kau Gel4r Isteri itu bagaimanapun mem4dam perk0ngsian tersebut daripada Instagram miliknya beberapa jam kemudian.

Terima kasih la sebab mengharu-birukan keadaan.

SHARIFAH SAKINAH

PELAKON

Berdasarkan perk0ngsian berkenaan, kad perakuan tersebut dikeluarkan Majlis Agama lslam Selangor (MAIS).

Pada Jumaat lalu, Sakinah mengumumkan dia sudah berkahwin dengan Michael atau nama Islamnya Mikael Hansen dan terp4ksa merahs1akannya atas fakt0r per1badi.

Sharifah Shahira ini bagaimanapun tidak menyatakan tarikh sebenar perkahwinannya dengan jejaka berasal dari Sweden itu.

Dalam pada itu, Sakinah turut berk0ngsi k0men netizen yang mengatakan f1tnah tersebut timbul disebabkan kehidupan mereka tidak menggambarkan seorang musl1m.

“Mana taknya jadi f1tnah bila dilihat dengan mata k4sar, kehidupan sebagai musl1m itu tak ada… maaf cakap,” tulis individu tersebut.

Sakinah 1Sakinah mempunyai seorang cahaya mata hasil perkahw1nan sebelum ini.

Membal4s semula k0men tersebut, Sakinah menegaskan individu tersebut t1dak sepatutnya memburvk sangka terhadapnya.

“Sebab itu pentingnya kena s4ngka baik ya kak,” balas Sakinah.

Untuk rek0d, Sakinah pernah berkahwin dengan juruterbang bernama Aliff Adha pada 2015 namun hubvngan mereka terlerai selepas bercerrai pada Mei 2020.

Hasil perkahwinan, Sakinah mempunyai seorang cahaya mat4 perempuan, Anais Adha yang kini berusia lima tahun.

Sumber : mStar

Leave a Comment