Kakak t4k sanggup hilang se0rang lagi insan kesayangan, langsung t4k kisah kereta dipandu adik r0sak teruk akibat kemaIangan

“SESUNGGUHNYA rasa sangat sed1h bila teng0k kereta dari hasil titik peluh jadi begini.”

Begitulah salah satu k0men netizen terhadap p0sting di sos1al media Nadia Fazlina Zamarul Hisham, 29, apabila melihat keadaan kereta Per0dua Axia milik wanita ini terlibat dalam kemal4ngan di Bandar Sri Sendayan, Negeri Sembilan.

Menurut gad1s yang senang disapa Nadia ini, kemal4ngan pada 19 Januari itu berlaku di kawasan belakang rumah mel1batkan adiknya, Khairul Amirul Ikmal, 20 yang memandu keretanya untuk ke kedai runcit.

“Adik guna kereta saya untuk ke kedai nak bel1 biskut. Kebetulan di kawasan tu ada pasar malam jadi agak sibuk dengan kereta lalu lalang.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Masa adik dalam perjalanan nak balik rumah, l0rong yang sepatutnya dia lalu tu sesak jadi dia nak guna jalan lain untuk pulang. Sebaik sampai di simpang tiga, dia tak perasan ada kereta tiba-tiba keluar di hadapannya.

“Adik saya tak sempat brek, dia cuba el4k daripada berl4nggar dengan kereta Myvi tu tetapi tak dapat kawal stereng. Kereta berpusing lalu terl4nggar pembahagi jalan. Bila bahagian bumper depan kereta l4nggar divider tu, kereta berg0lek se0lah-olah terbang atas jalan,” jelas Nadia.

Keadaan kereta Nadia yang terlibat dengan kem4langan jalan raya.

Namun, dia tetap memanj4tkan rasa syukur kerana adiknya yang disifatkan sebagai seorang pend1am ini diberi peluang untuk terus hidup dan tidak ada sebarang keceder4an dialaminya.

“Mujur tak ada keceder4an ser1us sebab dia pakai seat belt. Tak ada sebarang luk4 di badan dia tapi dia meng4du sak1t sendi dan lenguh-lenguh pada bahu. Ralat juga pasal keadaan kereta tapi saya lega adik saya tak apa-apa.

“Pemandu kereta Myvi tu pun minta maaf pada adik saya. Dia pemandu perempuan dan bawa anak kecil ketika itu. Dia ada cakap misal kata adik saya tak elak, tak tahulah apa jadi kepada dirinya dan keluarga di dalam kereta tu,” tambahnya.

Masa dapat tahu adik b0ngsu kemal4ngan, saya tak fikirkan keadaan kereta sebaliknya lebih utamakan adik.
NADIA

Bercerita lanjut, anak sulung daripada empat beradik ini turut berk0ngsi tentang ker0sakan yang dialami keretanya susulan kemal4ngan itu.

“Keadaan kereta memang tervk, cermin depan pec4h, bumbung kereta kem1k tapi nasib baik masih dalam perl1ndungan 1nsuran. T0tal k0s saya belum tahu tapi harap kereta tak t0tal l0st,” katanya.

Nadia turut mended4hkan dia sebenarnya masih tr4uma akibat keh1langan salah seorang ahli keluarga pada 11 Januari 2020 juga kerana kemal4ngan jalan raya.

“Masa dapat tahu adik bongsu kemal4ngan, saya tak fikirkan keadaan kereta sebaliknya lebih utamakan adik. Dua tahun lepas adik nomb0r dua men1ngg4l sebab kemal4ngan mot0sikal, sampai sekarang masih terkes4n,” jelasnya.

Nadia pernah keh1langan adiknya sebelum ni yang juga turut terlibat dalam kem4langan.

Berikutan vide0 yang tul4r di TikT0k, Nadia mengharapkan perk0ngsiannya ini dapat memberi kesedaran kepada orang ramai agar lebih berwaspada ketika memandu di jalan raya kerana mal4ng tidak berbau.

“Saya dan keluarga nak ucapkan r1buan terima kasih pada warga Bandar Sri Sendayan atas keprihatinan semua yang b4ntu keluarkan adik saya semasa kereta terbalik dan memudahkan urusan kami.

“Saya juga nak ucap terima kasih untuk pemandu kereta Myvi yang terus berada di tempat kejadian dan t1dak tinggal adik saya bersendirian di tempat kejadian,” tambah Nadia lagi.

Sumber : mStar

Leave a Comment