Mia Sara bingvng ayat selalu diputar beIit, netizen suruh cakap MeIayu saja

SELEPAS 1su ditegur Puteri Balqis, pelak0n remaja Mia Sara menerusi laman Twitter meluahkan rasa b1ngung apabila kenyataannya sering disal4h erti.

Mia atau nama sebenarnya Mia Sara Nasuha, 17, bertanya mengapa ayatnya di laman sos1al selalu diputar belit 0leh netizen.

“Why do pe0ple keep on tw1sting my words? (Kenapa orang selalu putar bel1t ayat saya?)” tulisnya.

Terdahulu, tindakan Mia menjawab s0alan netizen mengenai kehidupan Puteri Balqis menerima resp0ns pelakon itu.

Sal4h faham tercetus apabila Mia memberi pendapat di TikT0k serta meminta netizen jangan menyal4hkan Puteri Balqis kerana tidak semua orang dibesarkan dengan keluarga yang berag4ma.

Why do people keep on tw1sting my words?

MIA SARA

PELAKON

Bagaimanapun, pendapat Mia itu menerima teguran Balqis atau Puteri Balq1s Azizi, 15, yang menganggap remaja itu bercakap burvk tentang dirinya sehingga dia menerima kec4man netizen di laman sos1al.

Manakala, pada 3 Februari lalu, Mia dikec4m selepas memuat naik status pen4t disamakan dengan individu lain.

Sementara itu, luahan Mia itu menerima pelbagai k0men netizen yang meminta dia bercakap dan menulis dalam bahasa Melayu agar tidak disal4h erti.

Puteri Balqis kesal tindakan Mia Sara.

Puteri Balqis tegur tindakan Mia Sara.

Rata-rata net1zen berkata, perkataan bahasa Ingger1s yang digunakan remaja itu kadang-kala tidak seperti mesej yang cuba disampaikan.

Selain itu, juga segel1ntir netizen meminta pelak0n drama Strawberi & Karipap ini memoh0n maaf kepada Puteri Balqis atas tindakannya yang mengg0res hati pelak0n itu.

“Dah b0leh tweet guna bahasa Melayu kot. Semakin awak guna bahasa Inggeris, semakin ke Iaut kenyataan dan pers0alan awak.

“Kadang-kadang 0rang salah tafs1r apa yang awak nak sampaikan Mia, sebab itu baik awak gunakan bahasa Melayu.

“Guna saja bahasa Melayu dik, senang. Baru semua faham dan t1ada salah faham,” tulis beberapa netizen.

Sumber : mStar

Leave a Comment