Har4p Mia Sara, Puteri Balqis berdamai… Ayu Puteh dah rancang g4bungkan dalam ‘Ais Krim Cinta’

K0NFLIK membabitkan dua pelak0n muda berbakat besar iaitu Mia Sara dan Puteri Balqis menarik perhatian ramai p1hak termasuklah penerbit Datuk Ayu Puteh.

Berharap 1su ini dapat diselesa1kan secara berhemah, Ayu mengakui b1mbang jika kemelvt ini terus berlarutan memandangkan kedua-duanya merupakan pelak0n hebat yang boleh menjadi pelapis industri lakonan tanah air.

“Sebenarnya sejak bulan lepas saya memikirkan mengenai pelak0n pelapis yang akan mengganti her0 dan heroin hebat kita yang sedia ada. Dalam pemikiran saya Mia dan Puteri Balqis mempunyai peluang cerah untuk menyinar.

“Sejujurnya sebagai penggiat seni saya b1mbang dengan k0nflik yang berlaku membabitkan mereka berdua ini. Kedua-duanya pelak0n berbakat yang akan menjadi pelapis masa depan.

“Pada pendapat saya kalau betul Mia Sara bersal4h, minta maaf sahajalah, tak rug1 minta maaf sebab masing-masing pun ada keluarga, m4lu kalau orang luar teng0k dan terus kec4m.

ayu 2

Ayu sudah lama merancang menggabungkan empat pelak0n muda berbakat besar ini dalam drama atau filem terbitan pr0duksinya.

“Lebih untung kalau kita ada sifat rendah diri dan akui kes1lapan, maaf dan memaafkan itu lebih baik. Industri kita ni pun kecil sahaja, kita akan berjumpa juga satu har1 nanti,” katanya kepada mStar.

Penerbit Pencil Pictures & Records Sdn Bhd ini berkata demikian mengulas mengenai per4ng d1ngin membabitkan dua pelak0n muda ini di media sos1al, baru-baru ini.

Kami dah buat skrip dan jalan cerita serta menyenaraikan empat pelak0n utama iaitu Mia Sara, Puteri Balqis, Afieq Shazwan dan Alif Ali.

DATUK AYU PUTEH
PENERBIT

Pada Khamis k0nflik bermula apabila Mia menjawab s0alan netizen mengenai kehidupan Puteri Balqis menerima resp0ns pelak0n itu.

Mia memberi pendapat di TikT0k serta meminta net1zen jangan menyal4hkan Puteri Balqis kerana tidak semua orang dibesarkan dengan keluarga yang ber4gama.

Bagaimanapun, pendapat Mia itu menerima teguran Balqis atau Puteri Balqis Azizi, 15, yang menganggap remaja itu bercakap burvk tentang dirinya sehingga dia menerima kec4man netizen di laman sos1al.

K0nflik dua pelak0n muda ini jadi perbualan h4ngat netizen di laman sos1al.

K0nflik dua pelak0n muda ini jadi perbualan h4ngat netizen di laman sos1al.

Dalam pada itu, Ayu mended4hkan dia sudah merangka perancangan untuk menyatukan kedua-dua pelakon ini dalam sebuah filem yang akan ditayangkan di sebuah stesen televisyen berbay4r.

Kata Ayu, sejak awal lagi dia merancang menyatukan dua pelak0n remaja ini dalam satu karya kerana mengagumi bakat lak0nan mereka.

“Sejujurnya, sejak awal Januari lagi dah terdetik nama kedua-dua pelak0n ini untuk disatukan dalam drama atau filem. Kami dah buat skrip dan jalan cerita mengenai cinta remaja dan sudah menyenaraikan empat pelak0n utama iaitu Mia, Puteri Balqis, Afieq Shazwan dan anak saya, Alif Ali.

“Perancangan awalnya supertele ini berjudul Ais Krim Cinta… skrip, jalan cerita, semuanya dah selesai cuma tunggu masa nak prop0se pelak0n sahaja.

“Sayang la kalau g4duh-g4duh macam ini sebab mereka berdua adalah her0in harapan yang kita ada, jadi saya harap impian nak menggabungkan mereka dalam filem ini akan tercapai kelak,” ujarnya.

Sumber : mStar

Leave a Comment