Dikata persis Shukri Yahya, juruju4l k0ngsi bermacam ins1den… rumah dekat tapi tak pernah jumpa, teringin nak buat TikT0k bersama

“ULANG-ULANG teng0k sampai dia pen4t nyanyi,” demikian k0men nak4l netizen yang teruja melihat video nyanyian seorang jejaka mirip pelak0n drama 7 Hari Mencintaimu, Shukri Yahya.

Ada juga yang menyatakan ‘Shukri Yahya trial pack ke ni’ selepas men0nton video pendek berdurasi 15 saat milik Zulhilmi Ahmad, selain menanyakan di mana Mia (watak Siti Saleha dalam drama 7 Hari Mencintaimu).

Malah disebabkan wajah lelaki berusia 30 tahun yang mirip dengan pelak0n tersebut, jumlah tont0nan video nyanyiannya melepasi angka 873,000 dan dik0ngsi lebih 1,600 pengguna media sos1al.

Mesra disapa dengan panggilan Zul, dia mengimpikan untuk bertemu dengan Shukri Yahya dan mahu menghasilkan vide0 bersama artis tersebut.

“Walaupun rumah saya berhampiran dengan dia, tapi kami tidak pernah terserempak langsung. Tapi kawan-kawan saya selalu jumpa dia dan bergambar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Kalau ada peluang berjumpa memang saya suka sangat sebab nak tahu juga sejauh mana persamaan muka kami berdua sehingga orang panggil saya Shukri Yahya.

“Bukan sekadar gambar, saya berharap dapat buat vide0 dengan dia,” katanya gembira ketika dihubungi mStar.

Video nyanyiannya di TikTok enam hari lalu menonjolkan sisi persis Shukri Yahya.

Video nyanyiannya di TikT0k enam hari lalu men0nj0lkan sisi persis Shukri Yahya.

Mesra disapa dengan panggilan Zul, dia pada awalnya tidak percaya dengan kata-kata rakan sekeliling sehinggalah drama lak0nan Shukri Yahya dengan nama Khuzairi meletvp dipasaran.

“Sehinggakan semasa saya sedang berjalan-jalan di tepi pantai Tel0k Chempedak, Pahang kira-kira empat tahun lalu, sekumpulan rem4ja perempuan menempik nama Shukri Yahya beberapa kali sambil memandang saya.

“Tapi pada masa tu, memang tak perasan yang muka saya seperti Shukri Yahya walaupun ramai yang menyamakannya. Keluarga juga sering panggil saya artis kalau saya balik kampung.

Zul sedia terima peluang berlak0n jika ditakd1rkan.

“Dua tahun lepas baru saya yakin yang muka saya memang serupa dengan artis tersebut.

“Manakan tidak, masa makan di sebuah rest0ran, seorang pelayan lelaki memanggil saya dengan nama Shukri Yahya kerana ingatkan saya artis berkenaan.

“Ada juga pemandu kereta yang berpaling dua kali selepas melihat saya berjalan di tepi jalan kerana menyangkakan saya artis. Mujur t1dak terbab4s,” katanya.

Raut wajahnya juga sering disamakan dengan Faizal Tahir.

Raut wajah Zul juga sering disamakan dengan Faizal Tahir.

Menurutnya, selain disamakan dengan Shukri Yahya, orang ramai turut memanggilnya Faizal Tahir dan juga akt0r Filipina Jericho Rosales.

Justeru itu, dia mengucapkan rasa bersyukur dan percaya ia adalah rezeki yang sudah ditentukan Allah.

Reaksi spontan Zul kelihatan lebih mirip.

Zul mahu bergambar dan membuat vide0 bersama Shukri Yahaya jika berjumpa.

Berk0ngsi perasaannya apabila sering digel4r ‘artis p0pular’, anak kelahiran Kajang, Selangor itu menyatakan dia sedia untuk bergerak lebih jauh seandainya diberi peluang kerana turut meminati dunia lak0nan.

“Saya akan beri yang terbaik jika menerima tawaran seumpama itu. Sekarang pun, saya cuba lakukan perkara yang tidak pernah saya buat sebelum ini seperti bermain TikT0k.

“Menerusi paltf0rm tu, saya hasilkan beberapa video nyanyian dan lak0nan tetapi versi pendek sahaja,” ujarnya juruju4l di Night Market Uptown Mines.

Sudah berkahwin pada 2019, Zul menzahirkan rasa syukur kerana isterinya begitu memahami selain menjadi pendor0ng untuknya lebih menyerlah dalam setiap perkara yang diceburi.

“Wife sp0rting. Dia cakap tak apa dan sentiasa sokong apa yang saya buat. Kadang-kadang saya sendiri risau seperti sesi temubual dengan mStar ni kerana akan v1ral dan meletvp sedangkan dia (isteri) cakap okay!

“Sikap isteri seperti itu menyebabkan saya lebih yakin untuk lakukan sesuatu yang baru dalam hidup.

“Kalau buat vide0, saya akan minta dia teng0k dulu sebelum p0st media sos1al,” katanya.

Sumber : mStar

Leave a Comment