[VIDEO] Janna Nick beri am4ran, jangan ‘GataI’ dengan kekasih 0rang!

SELEPAS empat tahun menyepi daripada dunia nyanyian, akhirnya pelak0n Janna Nick tampil dengan lagu terbaharu berjudul Gat4l.

Meng4kui sukar untuk memulakan semula rentak sebagai penyanyi, Janna atau nama sebenar Nurul Jannah Muner, 27, memberitahu dia mengambil inisiatif mengikuti kelas v0kal sebelum memulakan pr0ses rakaman single ketiga ini.

Kata Janna, dia turut berdepan cabaran kerana lagu ini dihasilkan semasa pelaksanaan Per1ntah Kawalan Pergerakan (PKP) menyebabkan ia mengambil masa hampir setahun untuk disiapkan.

“Pr0ses penghasilan lagu adalah ketika P KP. Sejurus tamat PK P, saya terus buat latihan v0kal dan kemudian masuk studio untuk pr0ses rakaman.

“Kalau tanya berapa masa yang diambil untuk menyiapkan lagu ini, saya tak dapat berikan temp0h yang spesifik, lebih kurang setahun juga.

janna1

Janna mahu berikan yang terbaik untuk lagu nyanyiannya.

“Bagi memastikan lagu ini benar-benar berkualiti, saya lebihkan latihan dan memberikan f0kus utama untuk lagu ini sehinggalah ia dilancarkan,” katanya kepada mStar.

Gat4l merupakan ciptaan sepenuhnya oleh Aepul Roza dan video muzik (MV) lagu berkenaan sudah boleh ditonton menerusi saluran Y0uTube Janna Nick sejak malam Rabu.

Mesej lagu ini bagi saya sangat mudah di mana selalunya perbuatan menggatal ini hanya diletakkan kesalahan kepada satu pihak sahaja yang kebiasaannya adalah wanita

JANNA NICK

PENYANYI/ PELAKON

Rata-rata pen0nton memuj1 MV lagu berkenaan kerana menghiburkan, selain menampilkan pelakon Shukri Yahya.

“Speechless! Gempak habis… tahniah Janna dan team! MV macam internati0nal level. Pl0t, warna latar, sisi kamera, k0stum, mekap dan l0kasi penggambaran sangat menarik.

janna 2

Peminat puj1 MV lagu terbaharu Janna Nick.

“Lagu ni catchy betul! Sekali dengar dah masuk telinga… kami suka lagu terbaharu Janna ini.

“Tahniah Janna, setiap kali keluar lagu tak pernah mengecew4kan. Semua lagu sedap didengar, saya pun rasa gat4l bila dengar lagu ni, lagi pula m0del Shukri Yahya,” k0men pendengar.

Bercakap mengenai Gatal, pelak0n drama Shakira (TV3) ini berkata ia mengisahkan tentang perhubungan cinta seseorang yang r0sak akibat sikap individu itu sendiri.

T0NTON MV GATAL JANNA INI!

“Mesej lagu ini bagi saya sangat mudah di mana selalunya perbuatan menggatal ini hanya diletakkan kesal4han kepada satu p1hak sahaja yang kebiasaannya adalah wanita, tetapi dalam lagu ini ia memberitahu perbuatan gatal itu terjadi disebabkan 0leh kedua-dua p1hak, tidak kira lelaki atau perempuan.

“Gatal ini juga b0leh mengakibatkan kesengs4raan dan ker0sakan sesebuah perhubungan pada pengakhirannya. Lagi-lagi untuk orang yang dah berpunya dan juga pas4ngan suami isteri.

“Saya harap lagu ini dapat memberi mesej baik kepada pendengar. Terima kasih banyak atas segala sokongan yang diberikan dari awal pembab1tan Janna dalam industri seni,” ujarnya.

Gatal terb1tan Warner Music Malaysia b0leh didapati di semua paltf0rm digital bermula 28 Januari lalu.

Sumber : mStar

Leave a Comment