“Terima kasih setia dengan saya daIam keadaan straight atau bengk0k” – [VIDEO] Zamani puk4u pen0nt0n K0nsert Slam Mentari Muncul Lagi

SELEPAS dua kali tert4ngguh akibat pandem1k c0vld-19, K0nsert Slam Mentari Muncul Lagi akhirnya berlangsung dengan jaya mengikut pr0sedur 0perasi standard (S0P) yang ketat pada malam Sabtu.

K0nsert selama dua jam yang diadakan di Dewan Plenari, Pusat K0nvensyen Kuala Lumpur itu menyaksikan persembahan bertenaga Zamani bersama kumpulannya Slam.

Kira-kira 1,500 tetamu terhibur dengan kemantapan v0kal Zamani mendendangkan 17 buah lagu h1t sepanjang 30 tahun Slam dalam industri seni.

Tirai dibuka kira-kira pukul 8.40 malam dengan persembahan lagu Biarkannya diikuti dengan beberapa lagu hit lain seperti Buat Seorang Kekasih, Manisnya Rindu dan Rindiani.

Selain itu, Nur Kasih, Tak Mungkin Berpaling dan Maria Mariana bagi segmen pertama.

slam

Slam ubat rindu peminat.

Sementara itu, Zamani sempat mengucapkan terima kasih kepada peminat-peminat Slam yang sentiasa memberikan sok0ngan kepada mereka daripada dulu hingga kini.

Dia juga mengucapkan terima kasih kepada k0mp0ser yang banyak menaikkan nama kumpulan itu iaitu Saari Amri dan pengurus Slam, J0han Aziz.

Saya harap hari ini anda bawa balik kenangan manis

ZAMANI

VOKALIS SLAM

“Terima kasih kerana setia bersama saya dalam keadaan saya straight ke, bengk0k ke (merujuk keadaan fizikal dirinya) anda masih kekal menyok0ng kami.

“Saya harap hari ini anda bawa balik kenangan manis” ujarnya.

Untuk rek0d, Zamani berdepan masalah kes1hatan apabila disahkan mengh1dap penyak1t sk0li0sis yang membuatkan tul4ng belakangnya melengkvng sejak 2019.

slam2

Shah sebagai pemain gitar utama dan ketua kumpulan Slam.

Selain Zamani, Slam turut diangg0tai 0leh Shah (gitar utama), Ajak (gitar kedua), Lili (bass), Man (drum) dan Eddie (keyboard).

Sementara itu, bagi segmen kedua, Zamani menyampaikan lagu Kembali Merindu, Suratan, Biarkan Ia Pergi, Kembali Terjalin, Kurnia, Sinar Menunggu, Jika Kau Rasa Getarnya dan Gerimis Mengundang.

Pada acara kemuncak Zamani turut memanggil Ratu R0ck Negara Ella ke atas pentas bagi menyanyi bersama-sama.

Turut hadir pada k0nsert berkenaan iaitu Tengku Permaisuri Selang0r Tengku Permaisuri Norashikin Abdul Rahman, Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu dan rakan-rakan artis seperti Shuib, Neves Pretty Ugly, Ajai, Al0ng Musa dan Radin Era.

Tonton video :

Sumber : Youtube1 Youtube2  mStar

Leave a Comment