“Tiada Ann1versary Dinner…,” – Bawa Deng4r Ceramah Habib Ali Zaenal Abidin, Isteri Teruja Kejvtan Anniversary Atu Zer0

Isteri kepada pelawak, Atu Zer0, Shafeeqa Johari meng4kui berasa amat teruja apabila diberikan kesempatan untuk bertemu dengan pendakwah terken4l, Habib Ali Zaenal Abidin Al Hamid sebagai kejvtan sempena ulang tahun perkahwinan mereka yang ke-6.

Menurut Shafeeqa, meskipun kejvtan tersebut terjadi tanpa dirancang, namun dia tetap gembira apabila dapat bertemu dengan insan hebat tersebut secara lebih dekat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shafeeqa Johari (@shafeeqa_johari)

“Sejuk je wajah beliau. Alhamdulillah. Dapat jumpa insan yang saya kagumi. Selalu teng0k dekat y0utube, live fb je.

“Dapat teng0k live hari ni. Saya dapat suami tak pandailah nak buat surpr1se. Nak sor0k-sor0k berahs1a dengan saya memang dia tak pandai. Mesti kant0i saya ni teliti orangnya.

“Tapi hari ni dapat supr1se. Allah yang bantu dia supr1sekan saya. Tiada anniversary dinner.

“Dia bawak saya pergi masjid lah. Tak plan p0n tapi sampai Bukit Jelutong tu ngam-ngam ada @habibalizaenalalhamid ,” tulisnya.

Perasaan gembira itu dik0ngsikan sendiri 0leh ibu kepada dua orang cahaya mata itu menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik di laman Instagram.

Katanya lagi, dia dan suami kini sedang berusaha memperba1ki diri untuk berubah ke arah yang lebih baik.

“Dapatlah dengar ceramahnya live. Ada setiap selasa minggu kedua dan minggu terakhir setiap bulan di Masjid Bukit Jelutong, Shah Alam.

“Kawan-kawan yang teringin nak dengar live ceramah dia bolehlah pergi masjid Bukit Jelotong ya. Selasa selepas Magrib.

“Alhamdulillah, kita bukan 0rang baik tapi kita nak jadi sebahagian dari 0rang-orang baik. Banyak lagi yang perlu saya pelajari dan ubah. Insyaallah, sama-sama kita ya @akueatu . Terima kasih,” ujarnya lagi.

Melihat di ruangan k0men rata-rata netizen turut tumpang gembira selain turut mendoakan semoga rumahtangganya bersama Atu akan berkekalan hingga ke akhir h4yat.

Sekadar inf0rmasi, Shafeeqa dan Atu atau nama sebenarnya, Sharif Kuna Doli Sharif telah pun mendirikan rumah tangga mereka pada tanggal 8 Februari 2016.

Hasil perk0ngsian hidup tersebut, pasangan ini telah pun dikurniakan dua 0rang cahaya mata.

Sumber: Instagram Shafeeqa Johari

Sumber : Mediahiburan

Leave a Comment