Big Stage 2022: “Saya tak suka awak dijadikan bahan law4k…,” – Tak S4ngka Ini Mark4h Yg Ajai Beri Iqbal

Jur1 tetap Big Stage 2022, Ajai menyifatkan keberadaan peserta Iqbal Zulkefli dalam pertandingan tersebut sebagai satu hal yang t1dak bertepatan dengan bakat yang dimilikinya.

Ajai berkata, bakat bukanlah satu hal yang boleh dibel1, sebaliknya ia merupakan satu pemberian daripada Allah SWT.

“Kamu tidak berbakat dalam bidang nyanyian. Bakat itu pemberian Allah SWT. Straight t0 the point, kalau kamu berdu1t macam mana pun, bakat t1dak akan boleh dibel1.

“Kamu kena terima kenyataan yang kamu bukan dilah1rkan sebagai penyanyi. Hari ini saya beri mark4h sebanyak 4 kerana temp0 kamu berterabur,” katanya ketika memberi k0men terhadap persembahan Iqbal.

Iqbal yang menyanyikan lagu Ketahuan oleh Matta Band menerima empat mark4h daripada Ajai, 20 markah daripada Datuk Seri Siti Nurhaliza dan 10 mark4h daripada Aina Abdul.

Dalam pada itu, Ajai menasihati Iqbal supaya t1dak meneruskan impiannya untuk bergel4r penyanyi.

“It will take time, Iqbal. Dalam nyanyian, kita t1dak boleh belajar selama tiga hari. Ada orang memerlukan bertahun-tahun untuk bergel4r penyanyi.

“Saya tak suka awak dijadikan bahan law4k. Awak perlu jaga m4ruah awak,” katanya lagi.

K0men daripada Pres1den Net1zen: “Kamu Iqbal t4k layak berada di Big Stage” Ped1h k0men daripada DSV

Terdahulu, bagi und1an pen0nton, Iqbal berada di tangga ke-10 dengan mark4h sebanyak 4 peratus.

Bagi menyunt1k pembaharuan agar segar, buat pertama kalinya pr0ses pemberian mark4h oleh panel jur1 akan dibuat secara langsung atau ‘l1ve marking’ yang mana setiap pemarkahan akan tertera di skrin LED untuk tontonan umum.

Penyanyi n0mbor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza menjur1kan Big Stage 2022 bersama komp0ser terkenal, Ajai dan Jur1 Juara, Aina Abdul.

Manakala penyanyi Mas Idayu masih mengisi kerusi jur1 ped4s manakala Datuk Seri Vida masih bergelar Pres1den Netizen.

Dih0skan oleh Alif Satar dan Sherry Al Hadad, tugasan mengacara bagi kapsul Studi0 Big Stage pula disandang oleh Isha Norsham. Sementara itu, pers0naliti ERA, Muna Bella dan Haiqal dari Thinker Studi0s pula digandingkan sebagai pengacara untuk pr0gram Big Stage Live Plus yang akan disiarkan secara serentak sewaktu berlangsungnya k0nsert mingguan di platf0rm digital.

Penerbitan Big Stage 2022 turut disok0ng oleh CUCKOO dan OPP0 selaku Penaja Utama. P0rtal Gempak dan aplikasi SY0K turut menghulurkan sok0ngan selaku Rakan Digital. Manakala ERA pula hadir sebagai Radi0 Rasmi.

Juara Big Stage 2022 akan membawa pulang wang tuna1 bernilai RM100 ribu beserta tr0fi sumbangan Astro. Manakala pemenang tempat kedua dan ketiga pula akan memenangi RM50 ribu dan RM25 ribu beserta tr0fi. Untuk pemenang tempat keempat, kelima dan keenam juga t1dak akan pulang dengan tangan kos0ng yang mana masing- masing bakal membawa pulang RM15 ribu, RM10 ribu dan RM5 ribu beserta tr0fi.

Rangkaian pr0gram Big Stage 2022 diadakan di Pusat K0nvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) dan akan dipancarkan secara eksklusif menerusi saluran Astr0 Ria (104) mulai 6 Februari serta turut boleh turut boleh distr1m menerusi aplikasi Astro GO dan perkhidmatan On Demand untuk pilihan yang lebih fleksibel.

12 peserta yang bertanding untuk minggu seterusnya ialah Tuah Adzmi, Aisha Retno, Yazmin Aziz, Daniel Chuer, Elica Paujin, Lia Aziz, Megat Rahim, Sofiaa Marieylla dan Ajoi Zainal.

Terdahulu, penyanyi Sarah Suhairi berjaya merangkul gel4ran juara sewaktu penganjuran mus1m pertama (2018). Bintang Korea Selatan, Han Byul muncul sebagai juara musim kedua (2019). Manakala Azzam Sham pula diangk4t sebagai juara musim ketiga (2020).

sumber: astro gempak

Sumber : Trending Sangat

Leave a Comment